Recept na šišky z kyslej smotany bez kysnutia. Ideálne na rýchlu a jednoduchú prípravu lahodných šišiek!

Najjednoduchší recept na šišky: Hotový za 15 minút!
[mashshare]

Tento úžasný recept na jemné šišky je taký jednoduchý, že sa pri príprave nemôžete pomýliť.

 

 

Tvarohové cesto netreba nechať kysnúť, stačí vymiešať a môžete začať vyprážať.

Najjednoduchší a najrýchlejší recept na nadýchané domáce šišky z youtube kanála Bridget’s Kitchen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

1 ČL sódy bikarbóny

 

 

250 g tvarohu alebo ricotty

170 g kyslej smotany alebo jogurtu

3 vajcia

 

 

80 g kryštálového cukru

citrónový extrakt

1 balenie vanilkového cukru

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme múku.

Pridáme lyžičku sódy bikarbóny.

Potom pridáme tvaroh alebo ricottu.

 

 

Do zmesi pridáme kyslú smotanu alebo jogurt.

Pridáme vajcia.

Nasypeme cukor.

 

 

Ďalej pridáme vanilkový cukor.

Nakoniec pridáme citrónovú esenciu.

Špachtľou dôkladne vymiešame.

 

 

Hotové cesto nemusíme nechať kysnúť.

Do panvice nalejeme veľké množstvo oleja (použili sme približne 700-800 ml).

Olej zahrejeme.

 

 

Pomocou dvoch lyžíc vkladáme cesto do rozohriateho oleja.

Šišky vysmážame na strednom ohni.

Každú stranu smažíme 1-1,5 minúty do zlatista.

 

 

Hotové šišky poukladáme na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.

Necháme ich trochu vychladnúť.

Nakoniec šišky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes