Tento úžasný recept na jemné šišky je taký jednoduchý, že sa pri príprave nemôžete pomýliť.
Tvarohové cesto netreba nechať kysnúť, stačí vymiešať a môžete začať vyprážať.
Najjednoduchší a najrýchlejší recept na nadýchané domáce šišky z youtube kanála Bridget’s Kitchen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóny
250 g tvarohu alebo ricotty
170 g kyslej smotany alebo jogurtu
3 vajcia
80 g kryštálového cukru
citrónový extrakt
1 balenie vanilkového cukru
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme múku.
Pridáme lyžičku sódy bikarbóny.
Potom pridáme tvaroh alebo ricottu.
Do zmesi pridáme kyslú smotanu alebo jogurt.
Pridáme vajcia.
Nasypeme cukor.
Ďalej pridáme vanilkový cukor.
Nakoniec pridáme citrónovú esenciu.
Špachtľou dôkladne vymiešame.
Hotové cesto nemusíme nechať kysnúť.
Do panvice nalejeme veľké množstvo oleja (použili sme približne 700-800 ml).
Olej zahrejeme.
Pomocou dvoch lyžíc vkladáme cesto do rozohriateho oleja.
Šišky vysmážame na strednom ohni.
Každú stranu smažíme 1-1,5 minúty do zlatista.
Hotové šišky poukladáme na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej.
Necháme ich trochu vychladnúť.
Nakoniec šišky posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: