Tento dezert sa skladá z jemnej piškóty, jablkovej vrstvy, čokoládového krému a peny striaccatella.
Všetko chutí skvele a vyzerá krásne.
Dezert sa bude skvelo hodiť na ku káve alebo na rodinné stretnutia.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výnimočný recept na fantastický krémový dezert s jablkami z portálu przyslijprzepis.
Potrebujeme:
(objem pohára je 250 ml)
Na piškótu:
4 vajcia
5 PL kryštálového cukru
1/2 šálky hladkej múky
1 PL zemiakovej múky
1 ČL prášku do pečiva
Na jablkovú zmes:
1,5 kg jabĺk
citrónové želé
Na krém:
750 ml mlieka
2 smotanové pudingy bez cukru (2 x 40 g)
1 PL hladkej múky
200 g masla
3 PL nutelly alebo akéhokoľvek čokoládového krému
Na vrch:
500 ml smotany na šľahanie
1/2 pohára práškového cukru
100 g nahrubo nastrúhanej čokolády (mliečnej alebo tmavej)
1,5 PL želatíny
125 ml vriacej vody
Dodatočne:
cca 300 g dlhých piškót
Postup:
Mlieko, cukor, múku a pudingy pridáme do hrnca.
Dôkladne premiešame a za stáleho miešania uvaríme.
Vzniknutý puding ochladíme na izbovú teplotu.
Pokračujeme prípravou piškóty: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Potom za stáleho miešania postupne pridávame cukor. Pridáme žĺtky a premiešame.
Nakoniec preosejeme hladkú a zemiakovú múku s práškom do pečiva.
Jemne premiešame, najlepšie lyžicou.
Cesto prelejeme na plech na pečenie (25 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 15-20 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).
Po upečení necháme piškótu vychladnúť.
Jablková vrstva:
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, mali by sme získať 1,5 kg jabĺk.
Orestujeme ich do mäkka a miešame, aby nám neprihoreli.
K opečeným jablkám pridáme citrónové želé, premiešame, aby a rozpustilo a horúce jablká naukladáme na piškótu.
Na horúce jablká ihneď naukladáme piškóty. Dezert odložíme nabok vychladnúť a prikryjeme ho utierkou.
Do misky pridáme maslo izbovej teploty a vyšľaháme do nadýchanej konzistencie.
Potom za stáleho miešania postupne pridáme vychladnutý puding.
Do krému pridáme nutellu a miešame, kým sa suroviny nespoja (nie dlho).
Krém nalejeme na vychladnutý koláč a zarovnáme.
Na hrubom strúhadle nastrúhame čokoládu. Do misky pridáme želatínu, zalejeme horúcou vodou, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť.
Medzitým vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom.
Vychladnutú želatínu stále miešame. Pri pridaní želatíny konáme rýchlo – pridáme nastrúhanú čokoládu, dôkladne a energicky premiešame metličkou.
Penu vylejeme na krém, uhladíme a tortu môžeme posypať aj nastrúhanou čokoládou.
Dezert vložíme do chladničky, najlepšie na noc, aby sa všetky chute prepojili.
Torta sa krásne krája, vyzerá veľmi pekne a chutí naozaj výborne.
Jej vrstvy spolu dokonale spolupracujú.
Prajeme vám dobrú chuť!