Pripravte si doma obľúbenú slovenskú kulinársku klasiku – bravčové mäso s tarhoňou.
Týmto jedlom u náš doma nikdy nikto nepohrdne.
Jednoduchý a rýchly recept na chutné bravčové mäso s tarhoňou z youtube kanála Tradičné recepty.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
cibuľu
rastlinný olej
bravčové mäso (karé)
soľ
mletú rascu
mletú sladkú papriku
vodu
mleté čierne korenie
mrazený hrášok a kukuricu
1/2 ČL hladkej múky
1 dcl vody
Na tarhoňu:
2 šálky tarhone (400g)
3 šálky vody (750 ml)
1 ČL soli
1 PL rastlinného oleja
Postup:
V hrnci zohrejeme olej.
Ošúpeme cibuľu.
Nakrájame na malé kocky.
Potom cibuľu pridáme do hrnca.
Smažíme, kým nebude priehľadná.
Bravčové mäso nakrájame na kocky.
Nakrájané mäso vložíme do hrnca.
Premiešame.
Dochutíme soľou a čiernym korením.
Zamiešame a varíme, kým mäso nepustí šťavu.
Potom pridáme mletú rascu a papriku.
Zamiešame a necháme chvíľu variť.
Potom mäso podlejeme vodou a premiešame.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme 40 minút.
Keď mäso zmäkne, pridáme hrášok a kukuricu.
Prikryjeme a dusíme spolu 5 minút.
V malej miske zmiešame múku s vodou.
Zmesou zahustíme mäso, dôkladne premiešame, prikryjeme a dusíme ďalších 5 minút.
Pripravíme tarhoňu: do samostatného hrnca nasypeme tarhoňu a opekáme nasucho 3-4 minúty.
Keď sa tarhoňa pomaly sfarbí, pridáme olej.
Za občasného miešania opekáme 1-2 minúty.
Zalejeme studenou vodou.
Pridáme soľ a premiešame.
Prikryjeme a hneď ako voda zovrie, stiahneme na najmenší plameň.
Na najmenšom plameni dusíme 15 minút.
Po uplynutí doby odstavíme hrniec zo sporáku a necháme ešte 5 minút odstáť.
Premiešame a môžeme servírovať s lahodným bravčovým mäsom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: