Pani Jana S. zdieľala svoj vynikajúci recept na kefírový koláč z hrnčeka.
Už na prvý pohľad vyzerá neodolatelne, ale keď ho ochutnáte, zistíte, že chuť je ešte lepšia!
A viete, čo je najlepšie? Táto piškóta nikdy nie je suchá a vydrží skutočne dlho vláčna.
Ak chcete koláčik ešte vylepšiť, môžete ho napríklad potrieť kyselkavou marmeládou a následne poliať čokoládovou polevou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 hrnček polohrubá múka
3 lyžice kaka
2 hrnček kefír
2 hrnček cukor múčka
1/2 hrnček oleja
1 lyžica jedlá sóda
1 vanilkový cukor
Poleva (voliteľné):
Čokoláda
Trocha tuku
Biela čokoláda na dozdobenie
Voliteľné na posypenie a dozdobenie:
Kokos
Mandľové lupienky
Hoblinky čokolády
Šľahačka
Marmeláda
Poznámka:
Na odmeranie surovín používame vždy hrnček s rovnakým obejmom – ja odporúčam použiť 250 ml
Postup:
Všetky suroviny nasypeme do väčšej misy.
Prešľaháme elektrickým šľahačom, až sa všetko pospájalo.
Vznikne nám hladké, jednotné cesto.
Nachystáme si plech na pečenie a vyložíme ho papierom.
Nalejeme doň pripravené cesto.
Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
Čas pečenia je asi 30 minút, ale treba sledovať, každý nech sa riadi podľa vlastnej rúry.
Piškótu necháme vychladnúť, polejeme čokoládovou polevou a môžeme posypať kokosom.
Ak chcete, po upečení môžete piškótu potrieť tenkou vrstvou kyselkavej marmelády a až potom preliať čokoládovou polevou.
Tiež môžete čokoládovú polevu ozvláštniť roztopenou bielou čokoládou, z ktorej pomocou špajdle urobíte na povrchu pekné vzory rovnako, ako pani Janka.
Môžete podávať aj ozdobené šľahačkou, prípadne s kopčekom zmrzliny.
Je len na vás, ako si tento dezert užijete.
Prajem vám dobrú chuť! :-)