Ešte chutnejšie ako fašírky a pripravené bez vyprážania.
Doprajte si neobyčajne chutný obed z mletého mäsa, ktorý hravo zatieni všetky ostatné.
Potrebujeme:
800 g mletého bravčového mäsa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g mletého kuracieho mäsa
1 cibuľu
100 ml mlieka
70-100 g staršieho chlebíka (striedky)
200 ml kyslej smotany
150 g strúhaného syra
2 vajíčka
Kôpor
petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti
Soľ
čierne mleté korenie
Postup:
Oba druhy mäsa si zomelieme.
V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa.
Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľu.
Do zmesi vmiešame aj soľ a korenie.
Chlieb namočíme v mlieku a potom primiešame k mäsu.
Z mäsa formejeme menšie guľôčky, ktoré umiestnime na vymastený plech.
Z mäsa formuje hniezda tak, že v strede spravíme priehlbinku na náplň.
Náplň:
Strúhaný syr zmiešame s kyslou smotanou.
Zmiešame aj vajíčkami a bylinkami.
Túto zmes navrstvíme na mleté mäso.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)