Tento koláčik milujem – najlepšia piškóta na svete – s tvarohom a akýmkoľvek ovocím, ktoré nájdete doma – ja odporúčam marhule, broskyne, alebo mandarínky.
Je fantasticky lahodná, vláčna a taká chutná, že jeden kúsok vám určite bude málo! :-)
Potrebujeme:
Plech s rozmermi 36×26 cm
3 vajcia
200 mlieka
200 ml oleja
1 hrnček kryštálového cukru (250 ml)
2 hrnčeky polohrubej múky (250 ml)
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
Tvarohová plnka:
1 tvaroh
1 menšie vajce
Práškový cukor
Ovocie:
Marhule
Broskyňe
Nektárinky
Mandarínky
Čučoriedky
Jahody
Maliny
Poznámka:
Pridať môžete aj mrazené ovocie
Ak použijete kompótované ovocie, uberte cukor
Postup:
Cesto vymiešame (najskôr vajcia s cukrom, potom postupne tekuté prísady a nakoniec sypké).
Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na cesto uložíme ľubovolné ovocie – výborné sú aj kyselkavejšie bobuľovité plody.
V tomto prípade ríbezľami.
Na tvarohovú náplň len vymiešame tvaroh s vajíčkom a osladíme podľa chuti.
Môžeme pridať aj 1-2 lyžice kyslej smotany.
Medzi ovocie lyžicou vrstvíme tvarohovú náplň.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pri teplote 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.