Vynikajúce plnené šišky Bambolini podľa receptu z youtube, ktoré viete pripraviť rýchlo a sú naozaj fantastické.
Tieto šišky podľa talianskeho receptu si určite zamilujete, sú totižto nesmierne mäkučké a lahodné.
Navyše, vďaka náplni ich môžete pripraviť vždy s inou príchuťou, ktorú máte radi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nám najviac chutia s domácim lekvárom alebo marhuľovým džemom.
Potrebujeme:
500 g múky hladkej
2 vajcia
200 g vody (alebo mlieka)
4 g suchého droždia (15 g čerstvého droždia)
100 g kr. cukru
50 ml oleja (alebo masla)
Vanilka
Soľ
Náplň:
Čerešňový džem
Marhuľový džem
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
V miske zmiešame preosiatu múku, vajcia, cukor a droždie.
Pridáme vodu, olej a premiešame.
Nakoniec vmiešame aj vanilku a soľ, cesto preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme.
Preložíme do vymastenej misky a prikryjeme.
Necháme kysnúť približne 2 hodiny, alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Vykysnuté cesto, preložíme na pomúčenú dosku a prstami roztiahme na obdĺžnikový tvar.
Pomúčime a rozvaľkáme.
Vykrojíme kruhy a približne do polovice kruhov prstami urobíme priehlbinku.
Do priehlbinky dáme džem, prikryjme cestom, okraje pritlačíme prstami a vykrojíme.
Z orezov neskôr vytvoríme ďalšie šišky.
Šišky preložíme na plech vystalný papierom, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňov asi 25 minút.
Šišky potrieme trochou džemu rozmiešaného vo vode a potom posypeme práškovým cukrom.
Môžeme ešte dozdobiť džemom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: