Tento sirup bez varenia je skutočný liek. Na jeseň a v zime sa oplatí mať ho stále poruke.
Chrípka, prechladnutie, oslabená imunita, virózy, nedostatok vitamínov a mnohé ďalšie problémy.
S tým všetkým vám pomôže. A chutí aj deťom, cviklu totižto vôbec nie je cítiť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dávam ho do čaju, limonád aj do receptov na koláče. Výborný a taký zdravý.
Účinky na zdravie:
Podporuje obranyschopnosť.
Posilňuje srdce a cievy.
Znižuje vysoký cholesterol aj krvný tlak.
Chráni telo a bunky pred voľnými radikálmi.
Posilňuje vlasy a nechty.
Podporuje funkciu pečene.
Odkysľuje organizmus.
Močopudná, podporuje obličky.
Zlepšuje vyprázdňovanie.
Podporuje tvorbu krvi.
Zlepšuje pevnosť kože a kostí.
Zmierňuje menštruačné bolesti.
Pomáha unaveným očiam a zlepšuje zrak.
Pomáha v boji proti alergiám a mykózam.
Bojuje proti únave, aj chronickej únave.
Prospieva vlasom, nechtom a pleti.
Zabraňuje vzniku vrások a pokožke dodáva pružnosť.
Analgetický účinok – pôsobí proti bolesti.
Obsahuje súbor unikátnych stopových prvkov, ktoré v tejto kombinácií nikde inde nenájdeme.
Bohatá na jód – dôležitá pri liečbe ochorení štítnej žľazy.
Okrem uvedených faktov je červená repa bohatá na vitamíny C a E, obsahuje železo, horčík, zinok a draslík.
Pre vysoký obsah kyseliny listovej je červená repa vynikajúca pre tehotné ženy – jej zloženie má priaznivý vplyv na bezchybný vývoj plodu.
Potrebujeme (upravte dávku podľa toho, koľko máte cvikle):
3 kg cvikla ošúpaná
4 citróny (ak nemáte bio citróny, je dobré umyť ich octovou vodou, do receptu ide aj kôra)
3 l prevarenej vody – vychladnutej
3 – 5 bal. kyseliny citrónovej (ja som dala 3, ale v originál recepte je až 5 balíčkov, záleží aj množstva cukru, ktoré použijete)
2,5 kg krupicového cukru (v originály sa je sú až 4 kg cukru, ale to sa mi zdalo priveľa)
1 bal. konzervačného prípravku
1/2 fľaštičky vanilkovej arómy
Postup:
Citróny dobre umyjeme, cviklu nakrájame a všetko spolu zomelieme.
Hmotu dáme do vandlíka a dobre premiešame – necháme 24 hodín odstáť a sem-tam premiešame.
Potom dobre scedíme a šťavu zmiešame s cukrom, kyselinou citrónovou, aj prípravok na konzervovanie a esenciu.
Teraz treba miešať, kým sa cukor nerozpustí.
Potom nalejme do sterilizovaných fliaš a skladujeme na chladnom mieste.
Pridávame do vlažného čaju, limonád a výborný je aj do koláčov – spraví vám krásnu farbičku.
Nezabúdajte, že červená repa je naozaj silná potravina a dokáže znížiť krvný tlak.
Osoby, ktoré nízkym tlakom trpia ju musia užívať s rozvahou. Rozhodne to s týmto super- liekom nepreháňajte, je najlepší v malých dávkach.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)