Mleté mäso je veľmi obľúbené a dá sa pripraviť na rôzne spôsoby.
U nás v rodine sú najnovšie hitom tieto šťavnaté mäsové rolky plnené syrom.
Mäso sa nevypráža, ale pečie v rúre. Vďaka syru a ďalším prísadám sa počas pečenia nevysuší, ale ostane šťavnaté a jemné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Takto pripravené mäso je ideálne aj ako sviatočné menu, alebo vynikajúci nedeľný obed. Odporúčame podávať so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou a obľúbeným dressingom.
Najlepší obed pre celú rodinu z mletého mäsa, aký si viete predstaviť.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa (ideálne je skombinovať bravčové a morčacie)
cibuľa
paprika
petržlenová vňať
1 PL majonézy alebo kyslej smotany
1-2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL muškátového orecha
1/2 ČL mletej červenej papriky
2-3 PL strúhanky
soľ
mleté čierne korenie
podľa chuti maslo
podľa chuti kôpor
podľa chuti 50 – 60 g strúhaného syra
1 PL oleja
Príloha (voliteľné):
Varené alebo pečené zemiaky
Zemiaková kaša
Grilovaná zelenina
Čerstvé pečivo
Postup:
Nakrájajte si cibuľu, papriku a petržlenovú vňať.
Pomocou mixéra nasekajte na ešte menšie kúsky a zmiešajte s mletým mäsom.
Pridajte prelisovaný cesnak, mletý muškátový oriešok, papriku, vajce, majonézu alebo kyslú smotanu a mleté čierne korenie podľa chuti.
Ak nemáte majonézu, môžete ju nahradiť kyslou smotanou, prípadne hustým bielym jogurtom.
Dobre premiešajte.
Pridajte strúhanku a dobre niekoľkokrát premiešajte rukami.
Nakoniec podľa chuti osoľte.
Kôpor nasekajte a maslo nakrájajte na prúžky.
Aby sa vám maslo dobre krájalo, malo by byť dobre vychladené.
Syr si nastrúhajte na hrubom strúhadle.
Mäso vyklopte na pracovnú dosku, rozdeľte na niekoľko častí a vyformujte do obdĺžnika.
Na okraj každého obdĺžnika položte prúžok masla, nasypte kôpor a navrstvite strúhaný syr.
Mäso zviňte do rolky a konce zatlačte, aby z nich maslo a syr pri pečení nevytieklo.
Plech si vysteľte papierom na pečenie, rolky poukladajte vedľa seba a pomocou silikónového štetca natrite jemnou vrstvou oleja.
Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 40 – 45 minút.
Na tanieri môžete rolky ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)