Jeden z najlepších kokosových dezertov aké poznáme, pripravený za neuveriteľných 30 minút!
Potrebujeme:
9 bielkov
15 lyžíc kryštálového cukru
3 lyžice strúhanky
300 g kokosovej múčky + na posypanie
1,5 l mlieka + 300 ml na cesto
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g gustina (kukuričného škrobu)
250 g masla alebo margarínu
100 g kryštálovóho cukru do krému
Postup:
3 bielky ušľaháme na sneh, pridáme 5 lyžíc cukru, 1 lyžicu strúhanky a 100 g kokosovej múčky. Navrstvíme do okrúhlej formy s priemerom 26 cm. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 10-15 minút do zlatista – cesto skontrolujeme špáradlom. Upečené cesto prelejeme 100 ml mlieka. Takto upečieme všetky 3 pláty cesta.
V 1,5 l mlieka rozmiešame kukuričný škrob a cukor. Preložíme na plameň a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Maslo ušľaháme do nadýchanej hmoty a po lyžiciach vmiešame do pudingu.
Na pláty cesta navrstvíme krém a vyskladáme tortu. Nakoniec posypeme kokosom. Tortu podávame vychladenú!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika