Najchutnejšia čokoládová torta na svete: Rýchly a jednoduchý recept! Žiadna rúra, vajcia ani múka!

Jej chuť je prudko návyková, určite neostanete len pri jednom súste.

Skutočne jednoduchý recept na fantastickú čokoládovú tortu, ktorú zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.

 

 

Jej chuť je prudko návyková, určite neostanete len pri jednom súste.

Nenáročný recept na najlahodnejšiu čokoládovú tortu z youtube kanála ricette arabe.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

100 g sušienok

1 PL horkého kakaa

1 PL jogurtu

40 g rozpusteného masla

 

 

125 ml mlieka

180 g horkej čokolády (70%)

180 ml + 150 ml osladenej smotany na šľahanie

100 g čokolády

Postup:

Do nádoby od mixéra vložíme nalámané sušienky. Rozdrvíme ich na prášok.

Sušienkový prášok presypeme do misky a pridáme kakao.

 

 

Nalejeme horúce maslo a špachtľou premiešame.

Pridáme jogurt a dôkladne vymiešame.

Sušienkovú zmes nasypeme na dno tortovej formy (priemer 20 cm), zmes zatlačíme pohárom.

Do rajnice nalejeme mlieko.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a mlieko varíme, kým nezovrie.

Mlieko odstavíme a pridáme nalámanú horkú čokoládu. Špachtľou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Čokoládovú zmes necháme vychladnúť.

Do samostatnej misky nalejeme 180 ml smotany a mixérom vyšľaháme.

 

 

Do vyšľahaného krému nalejeme studenú čokoládovú zmes a dôkladne zmiešame.

Krém nanesieme na sušienkovú zmes a rovnomerne zarovnáme.

V rajnici zohrejeme 130 ml smotany. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.

Polevu nalejeme do formy a zarovnáme.

 

 

Tortu vložíme do chladničky na 5-6 hodín. Po uplynutí doby vyberieme tortu z formy.

Okraje ozdobíme nalámanou čokoládou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes