Skutočne jednoduchý recept na fantastickú čokoládovú tortu, ktorú zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Jej chuť je prudko návyková, určite neostanete len pri jednom súste.
Nenáročný recept na najlahodnejšiu čokoládovú tortu z youtube kanála ricette arabe.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 g sušienok
1 PL horkého kakaa
1 PL jogurtu
40 g rozpusteného masla
125 ml mlieka
180 g horkej čokolády (70%)
180 ml + 150 ml osladenej smotany na šľahanie
100 g čokolády
Postup:
Do nádoby od mixéra vložíme nalámané sušienky. Rozdrvíme ich na prášok.
Sušienkový prášok presypeme do misky a pridáme kakao.
Nalejeme horúce maslo a špachtľou premiešame.
Pridáme jogurt a dôkladne vymiešame.
Sušienkovú zmes nasypeme na dno tortovej formy (priemer 20 cm), zmes zatlačíme pohárom.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Rajnicu preložíme na sporák a mlieko varíme, kým nezovrie.
Mlieko odstavíme a pridáme nalámanú horkú čokoládu. Špachtľou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Čokoládovú zmes necháme vychladnúť.
Do samostatnej misky nalejeme 180 ml smotany a mixérom vyšľaháme.
Do vyšľahaného krému nalejeme studenú čokoládovú zmes a dôkladne zmiešame.
Krém nanesieme na sušienkovú zmes a rovnomerne zarovnáme.
V rajnici zohrejeme 130 ml smotany. Pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.
Polevu nalejeme do formy a zarovnáme.
Tortu vložíme do chladničky na 5-6 hodín. Po uplynutí doby vyberieme tortu z formy.
Okraje ozdobíme nalámanou čokoládou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: