Ak túžite po skvelom občerstvení, vyskúšajte tieto chutné syrové trojuholníčky podľa receptu z youtube.
Hodia sa k vínku, aj len tak na „zobkanie“.
Trojuholníčky sa nepečú, ale pripravíte ich bleskovo na panvici.
Ak hľadáte rýchle a veľmi chutné pohostenie pre vašich hostí, neváhajte to vyskúšať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Keď raz skúsite, určite ich budete robiť pravidelne.
Potrebujeme:
petržlenovú vňať
100 g syra feta
100 g syra čedar
1 vajce
10 g prášku do pečiva
300 g hladkej múky (asi 1 hrnček)
90 ml mlieka
8 g soli
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Feta syr, aj petržlenovú vňať si nakrájame na malé kúsky.
Čedar si nastrúhame na jemnom strúhadle.
Do misy si rozklepneme vajce.
Prilejeme mlieko, pridáme všetok syr, aj petržlen.
Nasypeme kypriaci prášok, soľ a dobre premiešame.
Nakoniec nasypeme múku.
Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.
Z cesta následne vykrojíme pomocou krájača obdĺžniky.
Tie prekrojíme na trojuholníky.
Na panvicu si nalejeme olej a trojuholníčky vysmážame z oboch strán do zlatista.
Potom necháme odkvapkať, uložíme na papierové utierky a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: