Moja starká robila tieto SUPER RÝCHLE fánky: Aj susedove deti sa prišli najesť!

Fánky pripravené pomocou jednoduchého triku vás jednoducho ohúria.
[mashshare]

Tento recept na rýchle fánky si určite obľúbite.

 

 

Moja stará mama namiesto dlhého miesenia cesta použila šikovný trik, ktorý si neskôr všetci osvojili.

Je to jednoduché, rýchle a najlepšie zo všetkého je, že fánky sú skutočne vynikajúce.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výnimočný recept na chrumkavé domáce fánky z portálu pysznosci.

Všetci milujeme fánky

Tenké a v ústach sa rozplývajúce kúsky dobroty vykúpané vo vrstve práškového cukru môžeme jesť celé hodiny.

 

 

Veľa ľudí by ich pripravovalo oveľa častejšie, nebyť nešťastnej potreby zdĺhavého miesenia cesta.

Bolia z toho ruky, je to nepohodlné a zdĺhavé, najmä ak to robíte rovnako, ako naše staré mamy – ručne.

Vďaka tomu, že poznám recept na rýchle fánky, tieto bežné problémy už nemusím riešiť.

 

 

Keď som prvýkrát videla, ako moja starká používa mlynček na mäso namiesto tradičného spôsobu prípravy fánok, bola som poriadne prekvapená.

V účinnosť tohto triku som naplno uverila, až keď som ho sama vyskúšala – fánky s touto prípravou boli jednoducho úžasné!

Všetci moji známi začali používať trik s mlynčekom na mäso.

 

Na rýchle fánky potrebujeme:

400 g hladkej múky

4 žĺtky

1/2 šálky kyslej smotany

1 PL rumu

1 PL masla

práškový cukor

štipku soli

Postup:

Do misky preosejeme múku. V strede vytvoríme jamku.

Do stredu pridáme žĺtky, smotanu, rum, maslo a soľ.

 

 

Cesto miesime len dovtedy, kým nebude jednotné.

Pripravenú hmotu pomelieme v mlynčeku na mäso.

Použijeme veľké dierky.Proces niekoľkokrát zopakujeme – čím viac, tým lepšie.

Cesto musí byť dobre prevzdušnené a pamätajte, že ušetríte veľa času na miesenie.

Potom cesto rozdelíme na niekoľko častí a každú časť rozvaľkáme na tenko.

 

 

Rozdelíme na približne trojcentimetrové pásiky.

Každý z nich rozdelíme na kratšie kúsky, dlhé asi 10 cm.

V strede každého vyrežeme pozdĺžnu štrbinu, cez ktorú prevlečieme jeden koniec cesta.

Fánky opečieme do zlatista z oboch strán na rozpálenom oleji.

Posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes