Domáce bravčové rezne v luxusnej horčicovej omáčke: Obed z jedného hrnca!

Ako príloha k tomuto chutnému pokrmu sa výborne hodí zemiaková kaša, hranolky, prípadne zemiakové placky.
[mashshare]

Bravčové mäso v delikátnej omáčke je jednoduchý a rýchly obed pripravený na jednej panvici.

 

 

Ako príloha k tomuto chutnému pokrmu sa výborne hodí zemiaková kaša, hranolky, prípadne zemiakové placky.

Jednoduchý recept na obľúbené bravčové mäso v chutnej omáčke z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 PL rastlinného oleja

1 kg bravčového mäsa (bravčové rezne)

soľ

mleté čierne korenie

2 cibule

3 strúčiky cesnaku

 

 

1 l vody

20 g masla

1/3 ČL soli

2 ČL horčice

1 ČL tymianu

2 PL sójovej omáčky

1 PL hladkej múky

150 g nakladaných uhoriek

3 bobkové listy

petržlenovú vňať

Na prílohu:

zemiaky

soľ

maslo

mlieko

Postup:

Na začiatku v panvici zohrejeme olej. Bravčové mäso nakrájame na plátky a prekrojíme na polovicu.

Z oboch strán posolíme, posypeme čiernym korením a rukou votrieme.

 

 

Plátky mäsa vložíme do panvice. Smažíme 5 minút z každej strany.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Osmažené mäso vyberieme z panvice.

Vložíme cibuľu a smažíme 5 minút. Pridáme prelisovaný cesnak.

 

 

Potom pridáme maslo a zamiešame.

Cibuľu posolíme a dochutíme čiernym korením.

Ďalej pridáme horčicu, tymian, sójovú omáčku a dôkladne premiešame.

Do zmesi pridáme múku a vymiešame.

Nalejeme vodu a dobre zamiešame.

Z uhorky odkrojíme konce, prekrojíme na polovicu, nakrájame na plátky a vložíme do panvice.

 

 

Potom do panvice vložíme mäso a bobkové listy.

Prikryjeme pokrievkou a varíme dve hodiny.

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do hrnca s vodou.

Prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.

Keď sú zemiaky uvarené, pridáme soľ, maslo a mlieko.

Pretlačíme ich na kašu.

 

 

Z panvice vyberieme bobkové listy.

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes