Bravčové mäso v delikátnej omáčke je jednoduchý a rýchly obed pripravený na jednej panvici.
Ako príloha k tomuto chutnému pokrmu sa výborne hodí zemiaková kaša, hranolky, prípadne zemiakové placky.
Jednoduchý recept na obľúbené bravčové mäso v chutnej omáčke z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 PL rastlinného oleja
1 kg bravčového mäsa (bravčové rezne)
soľ
mleté čierne korenie
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
1 l vody
20 g masla
1/3 ČL soli
2 ČL horčice
1 ČL tymianu
2 PL sójovej omáčky
1 PL hladkej múky
150 g nakladaných uhoriek
3 bobkové listy
petržlenovú vňať
Na prílohu:
zemiaky
soľ
maslo
mlieko
Postup:
Na začiatku v panvici zohrejeme olej. Bravčové mäso nakrájame na plátky a prekrojíme na polovicu.
Z oboch strán posolíme, posypeme čiernym korením a rukou votrieme.
Plátky mäsa vložíme do panvice. Smažíme 5 minút z každej strany.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Osmažené mäso vyberieme z panvice.
Vložíme cibuľu a smažíme 5 minút. Pridáme prelisovaný cesnak.
Potom pridáme maslo a zamiešame.
Cibuľu posolíme a dochutíme čiernym korením.
Ďalej pridáme horčicu, tymian, sójovú omáčku a dôkladne premiešame.
Do zmesi pridáme múku a vymiešame.
Nalejeme vodu a dobre zamiešame.
Z uhorky odkrojíme konce, prekrojíme na polovicu, nakrájame na plátky a vložíme do panvice.
Potom do panvice vložíme mäso a bobkové listy.
Prikryjeme pokrievkou a varíme dve hodiny.
Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a vložíme do hrnca s vodou.
Prekryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme soľ, maslo a mlieko.
Pretlačíme ich na kašu.
Z panvice vyberieme bobkové listy.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: