Pre všetkých milovníkov syra sme dnes spracovali recept na tento nadýchaný syrový posúch podľa receptu z Lezzet Tutkunu.
Postup je veľmi jednoduchý a chutí naozaj skvele!
Potrebujeme:
1 PL kryštálového cukru (20 gramov)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL sušeného droždia (5 gramov)
1 vajce
1 pohár teplého mlieka (200 ml)
3 PL rastlinného oleja (30 ml)
2,5 šálky hladkej múky (300 gramov)
1 ČL soli (6 gramov)
Na plnku
100 gramov syra čedar
100 gramov syra feta
Na potretie
1 žĺtok
Postup:
Do misy si nasypeme cukor, pridáme sušené droždie.
Zalejeme teplým mliekom, pridáme vajce a olej.
Všetko dobre vymiešame.
Nasypeme múku a vymiešame kompaktné cesto, ktoré následne osolíme.
Znovu dôkladne premiešame a prikryjeme.
Necháme 30 minút kysnúť.
Syr čedar si nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame so syrom feta, ktorý sme si pokrájali na malé kúsky.
Potom syr rozdelíme na dve rovnaké časti.
Z jednej polovice stláčaním syra vytvarujeme guľu.
Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a roztláčame ho na placku.
Do stredu potom položíme pripravenú syrovu guľu, zabalíme ju do cesta a znovu roztlačíme na hrubšiu placku.
Tú preložíme na plech, pokrytý papierom na pečenie.
Vrch potrieme vyšľahaným žĺtkom.
Posypeme druhou časťou syra, ktorú sme si odložili.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme asi 20-25 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: