Jedinečný recept na čučoriedkovú bublaninu, ktorý sa vymyká všetkému, čo ste doteraz poznali.
Tento dezert je nielen pastvou pre oči, ale skutočnou lahôdkou pre chuťové bunky!
Tajomstvom nadýchaného cesta z youtube kanála Einfache Rezepte je obyčajný cmar.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
250 g masla (1,1 šálky)
250 g práškového cukru (2 šálky)
1 PL vanilkového cukru
5 vajec
200 ml cmaru (0,85 šálky)
500 g hladkej múky
3 ČL prášku do pečiva
citrónovú kôru
450 g čučoriedok (3 šálky)
Na krém:
125 g masla (1/2 masla)
175 g smotanového syra mascarpone (3/4 šálky)
300 g práškového cukru (2,5 šálky)
1 PL citrónovej šťavy
Postup:
Do nádoby od mixéra vložíme zmäknuté maslo.
Pridáme cukor, ďalej pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme krém.
Počas šľahania postupne pridávame vajcia, počas stáleho šľahania nalejeme cmar.
Teraz do cesta nasypeme múku s práškom do pečiva.
Vypneme mixér a do zmesi nastrúhame citrónovú kôru.
Pridáme čučoriedky a špachtľou zamiešame.
Cesto nanesieme na plech (29 cm x 33 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Potom cesto rovnomerne rozotrieme.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C (horný/spodný ohrev).
Pečieme 30 minút.
Upečené cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
Mixérom vyšľaháme maslo.
Počas šľahania pridáme smotanový syr.
Potom pridáme práškový cukor a pokračujeme v šľahaní.
Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a chvíľu šľaháme na najvyšších otáčkach.
Krém rozotrieme na cesto a vložíme do chladničky, aby stuhol.
Po vybratí z chladničky na koláči zarovnáme okraje.
Vrch ozdobíme kúskom citróna a čučoriedkami.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: