Čučoriedková BUBLANINA s mascarpone: Tromfne aj drahé zákusky!

Najchutnejší recept na dezert!

Jedinečný recept na čučoriedkovú bublaninu, ktorý sa vymyká všetkému, čo ste doteraz poznali.

Tento dezert je nielen pastvou pre oči, ale skutočnou lahôdkou pre chuťové bunky!

 

 

Tajomstvom nadýchaného cesta z youtube kanála Einfache Rezepte je obyčajný cmar.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g masla (1,1 šálky)

250 g práškového cukru (2 šálky)

1 PL vanilkového cukru

5 vajec

200 ml cmaru (0,85 šálky)

500 g hladkej múky

 

 

3 ČL prášku do pečiva

citrónovú kôru

450 g čučoriedok (3 šálky)

Na krém:

 

 

125 g masla (1/2 masla)

175 g smotanového syra mascarpone (3/4 šálky)

300 g práškového cukru (2,5 šálky)

1 PL citrónovej šťavy

Postup:

Do nádoby od mixéra vložíme zmäknuté maslo.

 

 

Pridáme cukor, ďalej pridáme vanilkový cukor a vyšľaháme krém.

 

Počas šľahania postupne pridávame vajcia, počas stáleho šľahania nalejeme cmar.

Teraz do cesta nasypeme múku s práškom do pečiva.

 

 

Vypneme mixér a do zmesi nastrúhame citrónovú kôru.

Pridáme čučoriedky a špachtľou zamiešame.

Cesto nanesieme na plech (29 cm x 33 cm) vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Potom cesto rovnomerne rozotrieme.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C (horný/spodný ohrev).

Pečieme 30 minút.

 

 

Upečené cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.

Mixérom vyšľaháme maslo.

Počas šľahania pridáme smotanový syr.

 

 

Potom pridáme práškový cukor a pokračujeme v šľahaní.

Nakoniec pridáme citrónovú šťavu a chvíľu šľaháme na najvyšších otáčkach.

Krém rozotrieme na cesto a vložíme do chladničky, aby stuhol.

 

 

Po vybratí z chladničky na koláči zarovnáme okraje.

Vrch ozdobíme kúskom citróna a čučoriedkami.

Môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes