Tento recept robievala ešte moja prababka a odvtedy je v našej rodine veľmi obľúbený.
Ak si myslíte, že nad zemiakové placky niet, určite to skúste.
Placky z tejto zeleniny sú pomerne nezvyčajné, ale veľmi dostupné v ktoromkoľvek ročnom období a chuť prekvapí aj skutočných gurmánov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak si myslíte, že ide o tekvicu, cuketu alebo kapustu, ste na omyle.
Tie najlepšie a najchrumkavejšie placky totižto pripravíte z obyčajného zeleru.
Potrebujeme:
1 kg koreň zeleru
500 g tvrdý syr
4 ks vajcia
70 ml mlieko
6 lyžíc strúhanky
petržlenová vňať
korenie čierne mleté
soľ
na vysmážanie:
olej
Postup:
Na hrubšom strúhadle si postrúhame očistený zeler.
Potom postrúhame 1/2 kg tvrdého syra.
Oddelíme si žĺtky od bielkov, ktoré vyšľaháme na tuhý sneh.
Postrúhaný zeler a syr dáme do väčšej misky.
Pridáme žĺtky, hrsť pokrájanej petržlenovej vňate, poprášime troškou čierneho korenia.
Zalejeme 70 ml mlieka.
Do hmoty primiešame 6 lyžíc strúhanky.
Pridáme sneh z bielkov a masu poriadne premiešame.
Placky sú dosť slané od syra, kto chce, nech si štipku soli pridá.
Na rozpálenom oleji formujeme menšie placky.
Tie jednoducho vysmážame z oboch strán.
A máme hotovo.
Môžeme podávať samostatne alebo s pochúťkovou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)