Zabudnite na mastné langoše a vyskúšajte tie, podľa chorvátskeho receptu, ktoré som prvýkrát ochutnala na dovolenke.
Odvtedy ich robím pravidelne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Podľa tohto receptu z youtube pripravíte langoše ako dych, s množstvom bubliniek a bez zbytočnej mastnoty.
Langoše sú vynikajúce, jemné a vnútri samá bublinka.
A viete, čo je najlepšie?
Pripravíte ich bez kvásku a hlavne rýchlo.
Potrebujeme:
300 ml jogurtu
1 ČL soli
1 ČL cukru
1 ČL sódy bikarbóny
400 g hladkej múky
olej na vyprážanie
Na vrch Voliteľné):
Kečup
Cesnak
Olej
Majonéza
Tatárska omáčka
Syr
Postup:
Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou.
Pridajte cukor a sódou bikarbónou.
Dobre premiešajte.
Postupne primiešavajte múku.
Vypracujte hladké vláčne cesto, z ktorého vyformujte hrubší valec.
Tento valec nakrájajte na približne rovnaké kúsky.
Z tých vytvarujte malé bochníčky.
Prikryte ich potravinárskou fóliou.
Nechajte ich odpočívať asi 5 minút.
Potom každý bochníček vyvaľkajte na veľkosť panvice a opekajte na rozpálenom oleji.
Z oboch strán do zlatista (nalejte väčšie množstvo).
Potom nechajte odkvapkať na papierových utierkach a môžete podávať.
Langoše sú jemné, chrumkavé a prirpavené skutočne rýchlo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: