100-ročná NOVOROČNÁ ŠOŠOVICOVÁ polievka, ktorej sa iný RECEPT nevyrovná!

[mashshare]

Základná strukovinová polievka, ktorá nikdy nesklame.

Ponúkame vám tradičný recept obohatený o údené mäso a klobásu.

Polievka je nesmierna chutná a taká hustá, že hravo nahradí aj hlavný chod.

Fantastický recept na sýtu šošovicovú polievku s mäsom z youtube kanála szazsu.

Potrebujeme:

100 g údeného mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g údenej slaniny

2 stredne veľké cibule

3 veľké strúčiky cesnaku

3 bobkové listy

2 mrkvy

1 koreň petržlenu

300 g šošovice

1 PL mletej papriky

1/2 PL sladkej paradajkovej pasty (voliteľné)

1 ČL mletého čierneho korenia

150 g pikantnej alebo údenej klobásy

1,5 PL soli (alebo podľa chuti)

1 ČL horčice

2,5 l vody

Na zahustenie:

200 ml kyslej smotany

1,5 PL hladkej múky + trochu vody

Postup:

Šošovicu prepláchneme.

Namočíme ju aspoň na dve hodiny do vody.

Môžeme ju namočiť aj deň vopred.

Slaninu aj údené mäso nakrájame na malé kocky.

Do hrnca na sporáku vložíme slaninu.

Keď pustí šťavu, pridáme mäso.

Slaninu s mäsom smažíme do zlatista.

Potom pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.

Pridáme čierne korenie, zamiešame a necháme smažiť.

Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak, mrkvu a petržlen.

Pridáme bobkový list a zamiešame.

Ďalej pridáme na kolieska nakrájanú klobásu.

Pridáme paradajkovú pastu a zamiešame.

Potom pridáme precedenú a 2-3 krát umytú šošovicu.

Nasypeme mletú papriku a zalejeme vodou.

Po zovretí pridáme ešte trochu vody (celkovo sme použili 2,5 l).

Polievku dochutíme soľou a premiešame.

Potom hrniec prikryjeme a necháme variť.

Do misky pridáme smotanu.

Ďalej pridáme múku a metličkou vymiešame.

Do zmesi nalejeme trochu vody a opäť zamiešame.

Do vriacej polievky pridáme horčicu a zamiešame.

Do smotanovej zmesi pridáme 2-3 lyžice polievky a metličkou zamiešame.

Nalejeme do polievky a premiešame.

Toto jedlo sme varili 30 minút vrátanie dusenia.

V prípade potreby ešte dochutíme soľou (vzhľadom na to, aké bolo slané údené mäso, ktoré sme použili).

Varíme ešte 5 minút a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes