Vynikajúci jablkový zákusok, ktorý je jednoduchý na prípravu a získa si aj náročných maškrtníkov.
Koláč sa podobá bľúbenému zákusku „Oblíž prst“ no navyše má vrstvu jabĺk, vďaka ktorej je neskutočne svieži a lahodný.
Ak čakáte hostí, tento dezert im určite ponúknite.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Piškóta:
3 vajcia
4 polievkové lyžice kr. cukru
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica zemiakového škrobu
0,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
1 čajová lyžička vanilkového cukru
Jablková hmota:
800 gramov jabĺk
Cukor podľa chuti
1 bal. pudingového prášku
Krém:
300 gramov smotany na šľahanie
150 g kyslej smotany
želatínový stužovač za studena
3 polievkové lyžice práškového cukru
Ďalej:
150 gramov tmavej alebo mliečnej čokolády
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh.
Potom do snehu opatrne vmiešame ostatné prísady na cesto pri nízkych otáčkach.
Cesto sa navrství na vymastený a vysypaný plech s priemerom 22 cm.
Pečie sa 25 – 30 minút pri 170 ° C.
Potom sa nechá vychladiť na izbovú teplotu.
Jablká ošúpeme, nakrájame na kúsky.
Zalejeme asi 3/4 šálky vody (ak nie sú veľmi šťavnaté), dusíme do mäkka.
Nakoniec zahustíme 1 balíčkom vanilkového pudingového prášku.
Jablkovú hmotu navrstvíme na vychladnuté cesto.
Uhladíme a nakoniec pridáme smotanovú vrstvu:
smotanu vyšľaháme s cukrom a kyslou smotanou.
Nakoniec zahustíme želatínovým stužovačom.
Pred podávaním ozdobte vrch strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)