Vynikajúci tip, ako pripraviť bravčové mäso bez vyprážania a predsa šťavnaté a veľmi chutné.
Žiadne obaľovanie ani dlhá príprava a výsledok je naozaj vynikajúci.
Vyskúšajte to na obed, alebo výbornú večeru.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept je ideálny aj na slávnostný stôl.
Potrebujeme:
Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg
Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice
Kyslá smotana – 2 lyžice
Majonéza – 2 lyžice
Horčica – 1 polievková lyžica
Cesnak – 2 strúčiky
Tvrdý syr – 150 g
Mleté čierne korenie
Soľ
Postup:
Mhäso umyjeme a osušíme.
Nakrájame na plátky.
Osolíme, okoreníme.
Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom.
A dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc.
Môžeme potom opäť osoliť.
Mäso uložíme na plech vyložený papierom.
V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou.
Zmes natrieme každý kúsok mäsa.
Posypeme strúhaným syrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)