Tieto vylepšené zemiakové placky som prvýkrát skúsila v Poľsku a odvtedy ich robím pravideľne.
Nie sú o nič zložitejšie, ako klasika len zo strúhaných zemiakov, ale vďaka jednoduchému vylepšeniu sú oveľa chutnejšie.
Recept je veľmi chutný a pritom jednoduchý!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
cibuľa 1 ks
zemiaky 5-6 ks
soľ
korenie podľa chuti
1 surové vajce
3 polievkové lyžice hladkej múky
Ďalej:
2 vajíčka uvarené na tvrdo
100 gramov syra
2 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice majonézy
Olej
Postup:
Cibuľu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo nakrájame nadrobno.
Nakrájanú cibuľu preložíme do misky.
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Pridáme k cibuli.
Do misky pridáme aj soľ a korenie.
Rozbijeme 1 vajce a pridáme aj múku.
Všetko dobre premiešame.
V samostatnej miske nastrúhame dve vajcia uvarené natvrdo.
Pridáme nastrúhaný syr.
Nakoniec vmiešame pretlačený cesnak a majonézu.
Premeišame.
Na panvici si zahrejeme malé množstvo oleja.
Zo zemiakovej hmoty dávkujeme jednotlivé placky na horúcu panvicu.
Opečieme.
Keď je z jednej strany zlatistá, obrátime.
Na vrch navrstvíme vajíčkovú hmotu.
Prikryjeme pokrievkou a necháme ešte 5 minút piecť.
Podávame posypané bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)