Túto fintu na vynikajúcu domácu knedľu ma naučila moja mama a robila ju vždy, keď nestíhala pripravovať klasickú kysnutú parenú knedľu.
Podľa tohoto receptu ju pripravíte doslova za minútku a chutí na nerozoznanie od parenej knedle.
Tento recept vás zachráni vždy, keď budete potrebovať rýchlu knedľu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je to rýchlejšie, ako zabehnúť do obchodu.
Potrebujeme:
1/2 šálka hrubá múka
1/2 ks starší rožok alebo grahamový
1/2 šálka mlieko
2 ks vajce
1/2 ČL soľ
1 ČL kypriaci prášok do pečiva
trochu masla alebo Hery na vymastenie formy
Postup:
1 a 1/2 rožka nakrájame na kocky.
Do misky dáme múku a pokrájané rožky.
Pridáme soľ, prášok do pečiva, mlieko a žĺtky.
Všetko spolu dobre premiešame.
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
Vmiešame do zmesi.
Formu vhodnú do mikrovlnky si vymastíme maslom alebo herou.
Vylejeme do nej pripravené cestíčko.
Ja som použila silikónovú formu.
Ešte mi troška zostalo a tak som zvyšok vyliala do vymasteného hrnčeka v ktorom som merala múku a mlieko.
Môžete použiť poprípade aj sklenenú formu na bábovku.
Takto pripravené môžeme dať vlniť do mikrovlnky.
Silikónovú formu som dala na 8 minút pri 800 W a hrnček= 4 minúty pri 800 W.
Urobíme skúšku špáradlom a keď na ňom nič nezostane tak je to hotové.
Po vybratí z mikrovlnky ešte chvíľku to necháme v hrnčeku, alebo forme v ktorej sme to robili.
Potom vyklopíme a nakrájame.
Prajeme vám dorú chuť! :-)