Pripravte si fantastický mascarpone krém.
Je veľmi chutný, nadýchaný a hodí sa do dezertov, aj na tortu.
Navyše, príprava vám zaberie len chvíľu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Ninnaska.
Na lahodný mascarpone krém budete potrebovať len pár ingrediencií.
Potrebujeme:
2 tégliky mascarpone
1 balenie šľahačkovej smotany
Voliteľné (na sladenie):
3/4 šálky práškového cukru alebo podľa chuti
Postup:
Do misky si vložíme mascarpone, prilejeme šľahačkovú smotanu a nasypeme cukor.
Všetko spolu vyšľaháme ručným šľahačom, kým krém nezhustne.
Hotovo, teraz ho môžete použiť na plnenie torty, či obľúbených dezertov.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu na konci článku.
Torta s mascarpone krémom
Príprava torty je väčšinou pomerne zložitá a zaberie veľa času.
Ale túto bleskovú tortu zvládnete ľavou zadnou a môžete si ju dopriať tak často, ako len budete chcieť!
Potrebujeme:
Na cesto:
3 vajcia
90 g cukru
90 g hladkej múky
3 g prášku do pečiva
formu s priemerom 18 cm
Na krém:
200 g šľahačkovej smotany
30 g práškového cukru
150 g mascarpone
Na sirup:
20 g cukru
30 g vody
Iné:
180 g jahodového džemu
Postup:
V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.
Pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a metličkou ľahkými pohybmi zapracujeme tak, aby nám vzniklo kompaktné cesto.
Dno formy si vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej cesto.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút.
Upečený korpus vyberieme z formy, dáme dolu papier na pečenie, prekrojíme ho na tri časti a jednu časť rozomelieme mixérom na omrvinky.
Teraz si pripravíme krém.
Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a vyšľaháme hustú šľahačku.
Pridáme práškový cukor, mascarpone a zašľaháme všetko spolu do kompaktného krému.
Ten následne preložíme do zdobiaceho vrecúška.
Do druhého zdobiaceho vrecúška si dáme džem.
Ostáva ešte zarobiť sirup zmiešaním vody a cukru a môžeme vrstviť tortu.
Na tanier si dáme papier na pečenie v 4 pásoch, položíme naň prvú vrstvu korpusu a polejeme ho sirupom.
Pomocou zdobiaceho vrecúška rovnomerne navrstvíme krém a rozotrieme.
Po obvode spravíme jednu vyvýšenú vrstvu krému a pomocou druhého zdobiaceho vrecúška nanesieme džem.
Rozotrieme.
Navrch priložíme druhý korpus, ktorý nepolievame sirupom, ale rovno nanesieme krém po celej ploche, aj po bokoch.
Zvrchu, aj po bokoch posypeme omrvinkami z rozmrveného korpusu a odstránime zospodu papier na pečenie.
Necháme vychladiť aspoň 30 minút a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!