Ak ste milovníkmi rezňov, tento recept si určite zapamätajte.
Na takomto veľkom a chutnom rezni si totiž pochutnajú všetci milovníci mäsa.
Ich príprava je veľmi jednoduchá, stačí poznať jeden trik.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Portál przyslijprzepis prezradil, v čom sa ukrýva tajomstvo šťavnatých rezňov veľkých ako tanier.
Tieto rezne si pripravíte mimoriadne jednoduchým spôsobom, ktorý však pozná len málokto.
Tenké plátky vyklepaného mäsa obalené v klasickom trojobale a vysmažené na oleji, či masti, zvládne asi každý.
Nie vždy sú však rezne veľké ako tanier a mäso je jemné a šťavnaté.
Ako dosiahnuť pôsobivú veľkosť XXL?
Recept na dokonalé rezne je veľmi jednoduchý.
Tradičný bravčový rezeň je najlepšie pripraviť z bravčového karé alebo krkovičky.
Ak chcete, aby bolo mäso jemné a šťavnaté, vyberte krkovičku, ktorá má mastné žilky.
Tajomstvom tohto jedinečného, dvojitého bravčového rezňa je použitie 2 kúskov mäsa:
Tajomstvo sa ukrýva v tomto jednoduchom fígli.
Spojte karé a krkovičku tak, že plát krkovičky vyklepete tĺčikom spolu s plátkom karé.
Vďaka tomu sa chute, aj štruktúry oboch spoja a výsledkom bude nielen výnimočne chutný, ale aj veľký rezeň.
Tu je návod, ako krok za krokom pripraviť tento obrovský chutný rezeň.
Ingrediencie:
6 plátkov bravčovej krkovičky
6 plátkov bravčového karé
štipku soli
štipku korenia
1 vajce
strúhanku
hladkú múku
olej alebo masť na vyprážanie
Spôsob prípravy:
Kúsky bravčovej krkovičky a bravčového karé si nakrájajte a jemne rozklepte tĺčikom.
Potom položte každý kus bravčovej krkovičky na vrch bravčového karé, aby ste vytvorili 6 párov rezňov.
Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Vajíčko vyšľahajte vidličkou a následne rezne obaľte z oboch strán v múke, vajíčku a strúhanke.
Následne dvojité bravčové rezne vysmažte na rozpálenej panvici asi 3 minúty z každej strany.
Takto pripravené bravčové rezne výborne chutia so šalátom z kyslej kapusty a pečenými zemiakmi.
Trik, aby mäso bolo mäkké a jemné
Ak chcete, aby bolo mäso dokonale jemné, stačí ho namočiť do marinády z citrónovej šťavy alebo nakladaných uhoriek.
Kyseliny v nich obsiahnuté pomáhajú rozkladať bielkoviny, ktoré sú zodpovedné za kompaktnú štruktúru mäsa.
Plátky mäsa nechajte v miske približne 1 hodinu pred vyprážaním.
Ak chcete získať naozaj luxusný rezeň, táto rada sa vám určite bude hodiť.
Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.
Potrebujeme:
mlieko
bravčové mäso
staršie rožky
strúhanka
múka
vajcia + trocha svetlého piva
niekoľko krajcov chleba
Postup:
Mäso si pred prípravou klasicky naklepeme.
Nasolíme a pred obaľovaním ho aspoň na 1 hodinu namočíme do mlieka, vďaka ktorému bude mäso jemné.
Ešte lepšie je nechať rezne v mliečnej marináde v chladničke počas noci (hlavne ak máte tuhšie mäso).
Až potom ich obalíme v trojobale a vyprážame.
Na trojobal si rozmixujeme staršie rožky na strúhanku.
Vajcia vyšľaháme s trochou svetlého piva a do samostatnej misky nasypeme múku.
Obaľujeme nasledovne:
Najprv obalíme v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s trochou piva, následne opäť vo múke a rozšľahanom vajci.
Napokon môže prísť na rad konečne strúhanka.
Vyprážame na bravčovej masti.
Ak chcete obzvlášť jemné šťavnaté mäsko, chrumkavú strúhanku a minimum tuku
Rezne sprudka krátko osmažíme na masti.
Rúru rozohrejete na 110 ° C.
Do väčšieho hrnca, alebo pekáča dáme hrubé krajce chleba.
Na ne položíme vyprážané rezne.
Dáme prikryté na 45 minút do rúry.
Výsledok je šťavnaté nevysušené mäso a chrumkavá strúhanka s minimom tuku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)