Bravčové rezne naplňte, zabalte do slaninky a dajte piecť: Za túto pochúťku vás budú hostia nosiť na rukách!

Namisto obyčajných rezňov skúste túto pochúťku!
[mashshare]

Pripravte si tieto fantastické mäsové vrecúška so slaninkou. 

 

 

Delikatesa, ktorej neodolá žiaden milovník mäsových pochúťok.

Táto lahodná kombinácia mäsa, slaniny a chutnej plnky si vás na 100% získa.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Cookrate – Meat Recipes.

Potrebujeme:

600 g bravčového karé

 

 

Na plnku:

20 ml rastlinného oleja

1 cibuľu

1 feferónku

1 červenú sladkú papriku

300 g šampiňónov

20 ml citrónovej šťavy

 

 

soľ

čierne mleté korenie

1 citrón

Ďalej: 

200 g slaniny

2 cibule

100 g tvrdého syra

 

 

Omáčka:

200 g bieleho jogurtu

10 g horčice

40 g kečupu

5 g sladkej papriky

5 g sušeného cesnaku

2 nakladané uhorky

Postup:

Mäso si nakrájame na približne rovnako hrubé pláty a naklepeme cez potravinársku fóliu tĺčikom na mäso.

 

 

Plátky slaniny si rozložíme na pracovnú dosku, vždy dva plátky do kríža a do stredu položíme plát bravčového mäsa.

Na panvicu si nalejeme olej a orestujeme si cibuľu, ktorú sme si očistili a pokrájali na kocky. 

Feferónku si očistíme, pokrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli.

 

 

Teraz si očistíme huby, takisto ich pokrájame na menšie kúsky a pridáme na panvicu.

Všetko opekáme 10 minút na strednom ohni spolu s citrónom.

Osolíme, okoreníme a premiešame.

 

 

Následne všetko preložíme do misky a nastrúhame si tvrdý syr na jemnom strúhadle. 

Tvrdý syr zmiešame s hubovou zmesou a naplníme ňou bravčové plátky. 

Potom zabalíme do malého batôžka a na vrch navlečieme krúžok cibule, aby sa nám mäsko nerozpadlo. 

 

 

Takto pripravené batôžky, obalené do slaninky, si ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. 

Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. 

Kým sa nám mäso pečie, pripravíme si omáčku. 

 

 

V miske si zmiešame jogurt s horčicou a kečupom.

Pridáme nadrobno pokrájané kyslé uhorky a premiešame.

Potom pridáme sladkú papriku, sušený cesnak, citrónovú šťavu a opäť premiešame.

 

 

Hotovo, môžeme podávať spolu s mäsom.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes