Recept na NAJEPŠÍ žĺtkový krém do všetkých dezertov len z troch ingrediencií! Plním s ním torty, koláče aj rolády!

Pripravte si doma veľmi hladký a jemný maslový krém, ktorý v chladničke vydrží bez problémov až mesiac.

 

 

Obľúbené sladké dobroty vyženie tento krém na novú a doposiaľ nepoznanú úroveň.

Jednoduchý a rýchly recept na dokonalý žĺtkový krém z youtube kanála Jana C.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 celé vajcia

 

 

150 g práškového cukru

250 g masla

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia. Do hrnca nalejeme vodu.

Preložíme na sporák a počkáme, kým zovrie voda.

 

 

Do misky s vajíčkami nasypeme cukor.

Misku položíme na hrniec s vriacou vodou.

Mixérom šľaháme 5-10 minút, kým zmes nezhustne.

 

 

Po vyšľahaní zložíme misku z hrnca a vypneme ohrev.

Do krému začneme po kúskoch pridávať zmäknuté maslo (3-4 krát).

Ak je maslo studené, tak ho pridávame po veľmi malých kúskoch – hoblinkách.

 

 

Mixérom vyšľaháme.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Môžeme ním ozdobiť tortu, košíčky alebo vianočné pečivo.

 

 

Bonusový recept na žĺtkový krém s bielou čokoládou:

Potrebujeme:

10 žĺtkov (zo stredne veľkých vajec)

80 g kryštálového cukru

8 g vanilkového cukru

100 ml mlieka

100 g bielej čokolády

250 g zmäknutého masla

 

Postup:

Na začiatku oddelíme do dvoch mís bielky a žĺtky.

Žĺtky pridáme do hrnca.

 

 

Nasypeme kryštálový cukor.

Pridáme vanilkový cukor a metličkou zamiešame.

 

 

Pridáme mlieko a vymiešame.

Hrniec preložíme na sporák.

Za stáleho miešania privedieme do varu.

 

 

Hneď ako sa objavia prvé bublinky, varíme ďalších 10 sekúnd.

A odstavíme zo sporáka.

Do horúcej zmesi pridáme čokoládu.

 

 

Dobre premiešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Potom krém precedíme cez sitko do čistej misky.

 

 

Misku prekryjeme fóliou.

Krém necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

 

V samostatnej nádobe mixérom šľaháme maslo 3 minúty, kým nezbelie.

 

 

Do rozšľahaného masla postupne pridávame po dvoch lyžiciach krému a šľaháme.

Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes