Ak ste tieto trubičky nikdy predtým nerobili a chcete obohatiť váš sviatočný stôl o novú maškrtu, tento recept si určite uložte.
Dobrota, ktorá skvele chutí a krásne vyzerá.
Recept sme našli na youtubovom kanáli Helenčino pečení, kde nájdete množstvo ďalších fantastických receptov!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky
60 g práškového cukru
60 g masla
70 g mletých vlašských orechov (preosiate)
2 PL mlieka
2 PL rumu
1 vajce
Krém
160 ml šľahačkovej smotany
50 g čokolády na varenie
20 g krupicového cukru
150 g masla
čokoládovú polevu
Postup:
Deň vopred si uvaríme šľahačkovú smotanu, cukor a nalámanú čokoládu.
Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
Všetky suroviny určené na cesto vypracujeme do hladka.
A dáme do chladničky asi na 2 hodiny.
Keď je cesto pripravené, vyvaľkáme ho na tenký plát a nakrájame na pásiky.
Tie potom na formičke, určenej na trubičky, zrolujeme.
Tie si pred použitím jemne vymastíme.
Spoje cesta dobre pritlačíme.
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v stredne vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov.
Z jednej várky vyjde približne 80 kusov.
Po vychladnutí dáme dolu z kovových trubičiek.
Oba konce trubičky namočíme do čokoládovej polevy.
Potom naukladáme vedľa seba na papier na pečenie, alebo mriežku a necháme stuhnúť.
Maslo si vymiešame do peny a po častiach pridávame stuhnutú šľahačku.
Vyšľaháme na hladký krém. Krémom naplníme trubičky.
Hotovo. Dobrú chuť!
Videonávod