KURA som doteraz piekla zle: Tu je návod, ako pripraviť najšťavnatejšie kura s ryžou!

[mashshare]

Také chutné pečené kuriatko ste ešte nejedli.

Je lahodné a šťavnaté, servírované s fantastickou omáčkou.

Navyše, celý obed si pripravíte naraz v rúre.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Appetizing – Meat Recipes.

Potrebujeme:

1 celé kura

300 g ryže

2 ks mrkvy

 

 

1 cuketu

1 a 1/2 červenej papriky

250 ml smotany na varenie

8 g červenej mletej papriky

 

 

5 g kurkumy

10 g soli

8 g cesnakového prášku

8 g čierneho mletého korenia

2 ks cibule

200 g paradajok

 

 

50 g žltej papriky

20 g cesnaku

50 g petržlenovej vňate

Na omáčku

 

 

30 g masla

15 g hladkej múky

200 ml smotany na varenie

20 g cesnaku

5 g čierneho mletého korenia

10 g soli

30 g parmezánu

Postup:

Pripravte si pekáč a vložte doňho prepláchnutú ryžu. 

 

 

Mrkvu si očistite, pokrájajte na kolieska a vložte k ryži.

Cuketu si umyte, prekrojte pozdĺžne na polovicu a pokrájajte na polovičné kolieska.

Jednu červenú papriku si očistite, pokrájajte na malé kocky a spolu s cuketou vložte do pekáča.

 

 

Všetko premiešajte spolu s ryžou.

Kura si prekrojte v strede, aby ste ho mohli viac otvoriť a dobre sa prepieklo.

V miske si zmiešajte všetky koreniny, aj soľ a touto zmesou potrite celé kura. 

 

 

Cibuľu si ošúpte, vložte do mixéra.

Následne vložte aj pokrájané paradajky a rozmixujte ich spolu.

Žltú papriku a polovicu červenej si umyte, očistite a pokrájajte na kocky.

 

 

Papriku si vložte do mixéra spolu s očisteným cesnakom a petržlenovou vňaťou. 

Všetko spolu rozmixujte a zmesou potrite celé kura. 

Vyberte si mriežku z rúry, tenké konce stehien prevlečte cez mriežku a zafixujte špáradlami. 

Do predhriatej rúry na 180 °C vložte pekáč s ryžovou zmesou a nad neho umiestnite mriežku s kuraťom. 

Pečte približne 1 hodinu. 

 

 

Na panvicu si dajte medzitým rozpustiť maslo a opečte na ňom nadrobno pokrájaný cesnak. 

Zaprášte múkou a vymiešajte tak, aby neostali hrudky.

Potom si všetko zalejte smotanou na varenie a vymiešajte na kompaktnú omáčku.

Osoľte, okoreňte, pridajte nastrúhaný parmezán a túto omáčku servírujte k hotovému kuriatku s ryžou.

 

 

Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes