Bravčové mäso nebolo nikdy také jemné a šťavnaté.
Len 4 suroviny, ktoré zabezpečia vynikajúcu chuť a mäsko sa úplne rozpadá v ústach.
Odteraz ho pečiem už len takto!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept podľa portálu souspark a presvedčte sa, že mäsko je oveľa šťavnatejšie.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčového mäsa
2 cibule
1 ČL horčice
trochu sójovej omáčky
soľ
čierne mleté korenie
vrecko na pečenie
voliteľné:
med
zelenina podľa chuti
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme papierovými utierkami.
Nakrájame na menšie kúsky.
Potom si tieto mäsové kúsky zmiešame so soľou, korením, horčicou, sójovou omáčkou.
Dobre premiešame, aby sa každý kúsok dobre obalil.
RADA:
So sójovou omáčkou to nepreháňajte, aby mäso nebolo tvrdé.
Misu s mäsom prikryjeme.
Odložíme do chladničky marinovať na 2 – 3 hodiny.
Cibuľu si nakrájame na polovičné kolieska.
Vložíme do vrecka na pečenie spolu s marinovaným mäsom.
Vrecko zaviažeme a urobíme zopár vpichov špáradlom.
Takto naplnené vrecko na pečenie položíme na plech, vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 °C asi 1 hodinu.
Po uplynutí tejto doby vrecko rozrežeme.
Dopečieme ďalších 10 – 15 minút.
Takéto voňavé, pikantné, šťavnaté a jemné mäso bude perfektným hlavným jedlom k vašej obľúbenej prílohe alebo šalátu.
K mäsu môžete tiež pridať väčšie kusy šampiňónov, mrkvy alebo inej zeleniny.
Do omáčky môžete 10 minút pred dopečením primiešať aj trochu medu, aby mäso chytilo chutnú kôrku.
Prajeme dobrú chuť!