Takto pečiem nachutnejšie mäsko, ktoré sa len rozplýva v ústach: Kto raz skúsi, vždy si pýta viac (RECEPT)!

Vynikajúci recept na bravčové mäsko, ktoré sa rozpadá na jazyku.
[mashshare]

Bravčové mäso nebolo nikdy také jemné a šťavnaté. 

Len 4 suroviny, ktoré zabezpečia vynikajúcu chuť a mäsko sa úplne rozpadá v ústach. 

Odteraz ho pečiem už len takto!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept podľa portálu souspark a presvedčte sa, že mäsko je oveľa šťavnatejšie. 

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového mäsa

2 cibule

1 ČL horčice

trochu sójovej omáčky

soľ

čierne mleté korenie

vrecko na pečenie

voliteľné:

med

zelenina podľa chuti

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme papierovými utierkami.

Nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Potom si tieto mäsové kúsky zmiešame so soľou, korením, horčicou, sójovou omáčkou.

Dobre premiešame, aby sa každý kúsok dobre obalil. 

RADA:

So sójovou omáčkou to nepreháňajte, aby mäso nebolo tvrdé.

Misu s mäsom prikryjeme.

 

 

Odložíme do chladničky marinovať na 2 – 3 hodiny. 

Cibuľu si nakrájame na polovičné kolieska.

Vložíme do vrecka na pečenie spolu s marinovaným mäsom. 

 

 

Vrecko zaviažeme a urobíme zopár vpichov špáradlom. 

Takto naplnené vrecko na pečenie položíme na plech, vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 °C asi 1 hodinu. 

 

 

Po uplynutí tejto doby vrecko rozrežeme.

Dopečieme ďalších 10 – 15 minút. 

Takéto voňavé, pikantné, šťavnaté a jemné mäso bude perfektným hlavným jedlom k vašej obľúbenej prílohe alebo šalátu.

 

 

K mäsu môžete tiež pridať väčšie kusy šampiňónov, mrkvy alebo inej zeleniny. 

 

 

Do omáčky môžete 10 minút pred dopečením primiešať aj trochu medu, aby mäso chytilo chutnú kôrku.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes