Tento recept je vynikajúci – vďaka jablkám je cesto veľmi šťavnaté a chutné.
V lete môžete pokojne namiesto jabĺk pridať cuketu, v ceste ju vôbec nebudete poznať.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g cukor kryštál
300 g jemne nastrúhaných jabĺk
100 g rozpusteného masla
40 g kakaa
1 prášok do pečiva
3 vajcia
ríbezľový lekvár alebo višňová marmeláda
Ďalej:
čokoládová poleva
vlašské orechy na ozdobu + hrozienka v rume do cesta (voliteľné)
Postup:
Jablká si ošúpeme a nastrúhame.
Tuk, cukor a vajcia dôkladne ušľaháme.
Do zmesi po lyžičkách vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva.
Zamiešame aj kakao.
Potom do cesta opatrne pridávame strúhané jablká.
Všetko nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm).
Pečieme v stredne vyhriatej rúre.
Ja som piekla pri teplote 155 stupňov cca 40 minút.
Skúšku či je torta pečený robíme špajlou.
Ak korpus pečený je, vyklopíme ho a necháme vychladnúť.
Potom tortu rozkrojíme a potrieme marmeládou.
Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými orechmi, alebo mandľami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)