Tieto mäkké perníčky budem podávať na Vianoce. Na ich prípravu mi stačí 15 minút!

[mashshare]

Mnohí gurmáni obľubujú perník.

Vianočné cukrovinky väčšinou treba pripraviť vopred, aby stihli zmäknúť.

Poznáme však spôsob, ako sa vyhnúť čakaniu a vychutnať si túto pochúťku hneď po upečení.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoduchý recept na dokonalé vianočné perníčky z portálu smakosze.

Rozhodne vám ich odporúčam vyskúšať.

Celá moja rodina bola nadmieru spokojná a pripravil som ich takmer okamžite.

 

 

Doteraz som sa pečeniu perníkov vyhýbal.

Vianočné koláčiky sa mi zdali prácne a suroviny boli dosť drahé.

Navyše som vedel, že musím počkať, kým nezmäknú.

 

 

Nedávno som však narazil na recept, v ktorom bol postup prípravy oveľa kratší.

Odležanie upečených koláčikov nebolo potrebné, tak som sa rozhodol, že to vyskúšam.

Rozhodnutie to bolo správne a obdiv mojich najbližších mi ho neustále pripomínal.

 

 

Táto obľúbená pochúťka sa dá pripraviť asi za 15 minút a svojou lahodnou chuťou prekoná mnohé tradičné jedlá.

Stačí pripraviť pár jednoduchých ingrediencií a opatrne ich skombinovať.

Po upečení a ozdobení polevou budú fantastické.

 

 

Na prípravu jednoduchých medovníkov potrebujeme:

3 veľké vajcia

400 g pšeničnej tortovej múky

80 ml repkového oleja

110 g kryštálového cukru

80 g včelieho medu

1 ČL sódy bikarbóny

3/4 ČL kardamónu

Na potretie:

1 vajce

Na polevu:

120 g práškového cukru

10 ml mlieka

10-20 citrónovej šťavy

 

 

Surovín nie je veľa a príprava je veľmi efektívna.

Podrobne ju popíšeme ďalej v článku.

Pripravte si plech na pečenie a môžete začať.

 

 

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia.

Pridáme med, cukor a kardamón.

Ďalej pridáme olej a sódu bikarbónu.

 

 

Všetko spolu dobre premiešame.

Potom zmes postupne spájame s preosiatou múkou.

Ku koncu zmes ručne miesime.

 

 

Vymiesime hladkú guľu cesta a rozdelíme na polovicu.

Každú časť cesta vyvaľkáme na 6 mm hrúbku.

Sušienky vykrajujeme pomocou vykrajovačiek alebo pohárov.

 

 

Potom medovníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme 10 minút pri teplote 170°C.

 

 

Ako servírovať mäkký perník?

Poleva bude dokonalým zakončením koláčikov s korenistou arómou.

Jeho príprava je jednoduchá – práškový cukor zmiešame s mliekom a citrónovou šťavou.

 

 

Hotovú zmes natrieme na vychladnuté perníčky.

Počkáme, kým stuhne.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes