Tento recept sa v našej rodine dedí z generácie na genráciu a vianoce bez tejto pochúťky si ani nevieme predstaviť.
Cesto je veľmi jednoduché na prípravu a mám skúsenosť, že pečivo ide jednoducho vyklopiť z formičiek.
Formičky netreba ani ničím mastiť. Ak teda ešte nemáte svoj obľúbený recept, tento sa ním určite stane.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g hladká múka
100 g polohrubá múka
250 g maslo
30 g kakao
100 g mleté lieskové orechy
2 ks žĺtky
trochu škorice
trochu mleté klinčeky (nemusí byť)
100 g práškový cukor
trochu citrónová kôra (nemusí byť)
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Zo všetkých prísad vypracujeme jednotné cesto.
Cesto musí byť hladké a spracované čo najrýchlejšie.
Guličku cesta zabalíme do potravinovej fólie.
Takto odložíme do chladničky minimálne na celú noc.
Potom plníme suché formičky.
Tie dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút (sledujeme).
Tieto sa vždy podarí, pekne sa vyklopí.
Recept mám ešte po mojej babičke, ktorá formičky v žiadnom prípade nemastila a ani nesypala múkou.
Pečivko dlho vydrží a je skutočne veľmi chutné.
Prajeme vám dbrú chuť! :-)