Tento obed je u nás obľúbená klasika.
Vynikajúci a navyše veľmi jednoduchý recept na bravčové pečené na čiernom pive.
Základom je šťavnatý bravčový bôčik a cibuľa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak máte chuť na výbornú večeru, určite stavte na tento recept.
Potrebujeme:
800 g bravčového bôčika
4 ks cibule
8 strúčikov cesnaku
Soľ
Mleté čierne korenie
Rasca
500 ml čierneho piva
Postup:
Mäso pokrájame na väčšie kocky.
Dáme do pekáča, ochutíme soľou, korením, rascou.
Pridáme cibuľu a cesnak nakrájané na plátky.
Zľahka premiešame.
Teraz podlejeme pivom a prikryjeme alobalom.
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
Pečieme približne hodinu.
Potom mäso odokryjeme.
Následne dopečieme do červena (asi pol hodinu).
Počas pečenia podľa potreby podlievame pivom.
Podávame so zemiakovou knedľou a kyslou kapustou.
Prípadne stačia aj uvarené zemiaky alebo čerstvý chlebík.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)