Jednoduchý recept na kuracie prsia s krémovou omáčkou, cestovinami a zeleninou vás prekvapí neprekonateľnou chuťou.
Musím sa priznať, že ja osobne som nikdy nejedol chutnejšie kuracie prsia.
Chutný recept na jemné kuracie prsia na omáčke si môžete pripraviť už za pár minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
6 strúčikov cesnaku
2 cibule
170 ml (1/2 šálky) kuracieho vývaru alebo teplej vody
170 ml (1/2 šálky) smotany na varenie
petržlenovú vňať
2 PL masla
2 PL olivového oleja
1/2 ČL muškátového orieška
200 g cestovín
Postup:
Do panvice nalejeme olivový olej.
Na tvrdej podložke roztlačíme tri cesnakové strúčiky a cesnak vložíme do panvice.
Do kuracích pŕs spravíme nožom zárezy, posypeme soľou a čiernym korením.
Rukou votrieme do mäsa.
Potom prsia otočíme a proces zopakujeme.
Mäso vložíme na panvicu a smažíme asi 10 minút.
Cibuľu nakrájame na malé kocky.
Kuracie prsia otočíme a smažíme asi 8 minút.
Roztlačíme zvyšné cesnakové strúčiky a nadrobno ich nasekáme.
Kuracie prsia a cesnak vyberieme z panvice.
Na panvici roztopíme maslo a pridáme nasekaný cesnak.
Potom pridáme cibuľu, premiešame a smažíme dve minúty.
Nalejeme teplú vodu a smotanu.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Pridáme do omáčky a zmes osolíme.
Pridáme čierne korenie a muškátový oriešok, premiešame a vložíme kura.
Mäso polejeme omáčkou, prikryjeme pokrievkou a necháme 15 minút dusiť.
V hrnci uvaríme cestoviny.
Nakrájajte obľúbenú zeleninu (v recepte sme použili uhorku a cherry rajčiny).
Jemné kuracie mäso s omáčkou servírujeme s cestovinami a zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!