Najchutnejší nápad z kuracieho mäska – u nás jednodnoznačne kurací stroganov – rýchly a moc chutný obed.
Určite vám odporúčam tento recept.
Nám dokonca chutí ešte viac, ako klasika z hovädzieho mäsa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako príloha nám najviac chutí ryža alebo cestovina.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
1 cibuľku nakrájanú nadrobno
3 lyžice horčice
5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie
1 papriku nakrájanú
5 lyžíc kečupu
1 lyžicu hladkej múky
1 lyžicu worcesterskej omáčky
asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie
Huby (šampiňóny, lesné huby)
Postup:
Kuracie mäsko nakrájame na pásiky.
Osolíme, okoreníme.
Cibuľu si očistíme a nakrájame nadrobno.
Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku.
Pridáme huby a spolu restujeme.
Teraz pridáme aj pridáme mäsko a worcesterskú omáčku.
Dusíme domäkka – podľa potreby podlejeme trochou vody.
Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút.
Pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou, necháme prevariť.
Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou.
Premiešame, necháme prejsť varom.
Môžeme ešte dochutiť.
Podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)