Asi každý fanúšik mäsa má rád známe grilované kura, ktoré sa dá kúpiť v stánkoch mimo väčších obchodov.
Vďaka tomuto receptu si doma pripravíte aromatické a šťavnaté kura, rovnaké ako to z profi grilu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zapečením so zeleninou získate chutné a sýte jedlo pre celú rodinu alebo na stretnutie s väčšou skupinou priateľov.
Nenáročný recept na chrumkavé a aromatické pečené kura z portálu smaczne.
Potrebujeme:
2 mrkvy
1 veľkú cibuľu
1 kura (do 2 kg)
2 veľké zemiaky
1/2 pohára olivového oleja
1 PL sladkej údenej papriky
6 strúčikov cesnaku
1 ČL rasce
niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu a tymianu
1 ČL granulovaného cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme. Nakrájame na hrubé kocky.
Ošúpeme mrkvu.
Nakrájame na veľké kúsky. Rovnako ošúpeme a nakrájame aj cibuľu.
Do menšej misky nasypeme papriku.
Pridáme cesnak a rascu, nalejeme olivový olej.
Všetko spolu dôkladne zmiešame.
Omáčkou potrieme kura.
Na spodok plechu vystlaného papierom na pečenie poukladáme zemiaky.
Potom pridáme vrstvu cibule. Naukladáme vrstvu nakrájanej mrkvy.
Na vrch položíme vetvičky tymianu a rozmarínu.
Pridáme cesnak, posypeme soľou a čiernym korením.
Nakoniec na vrch položíme kura. Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme hodinu pri teplote 220°C. Kura si môžeme vopred namarinovať, pripraviť zeleninu a v prípade potreby už len vložiť do predhriatej rúry.
Teraz už len stačí pozvať svojich hostí. Namiesto celého kurčaťa môžeme na zeleninu položiť aj kuracie časti alebo stehná.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: