Hľadáte výborný tip na domácu nátierku? Potom ste na správnom mieste a tento recept si určite dobre poznačte.
Táto netradičná originálna nátierka podľa receptu z youtube sa výborne hodí napríklad k čerstvej bagete a recept je veľmi jednoduchý.
Potrebujeme:
1 cibuľu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 jablko
50 g vlašských orechov
Dochutenie:
10 g masla
soľ
čierne korenie
trochu horčice
Na podávanie:
čerstvú bagetu
Postup:
Panvicu si rozhorúčime.
Dáme na ňu roztopiť maslo.
Bagetu si nakrájame na krajce.
Opečieme ich na masle z oboch strán dozlatista.
Na druhú panvicu si dáme znovu rozpustiť maslo.
Vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Orestujeme ju do sklovita a kým sa restuje, očistíme si jablko, ktoré následne pokrájame na malé kúsky.
Jablko pridáme k cibuli na panvicu spolu s ďalším kúskom masla.
Smažíme ho, kým nezmäkne.
Keď je jablko mäkké, všetko preložíme do mixéra.
Nakoniec pridáme aj nasucho opražené nasekané vlašské orechy.
Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka.
Osolíme, okoreníme a pridáme trochu horčice.
Nátierku natrieme na opečené kúsky bagety a podávame.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod nájdete TU
Svieža nátierka z mrkvy, jabĺčka a kyslej smotany
Vynikajúci recept na svieži a ľahký šalát z mrkvy a kyslej smotany.
Môžete ho podávať ako prílohu, alebo aj ako výbornú nátierku.
Určite skúste tento recept, našli sme ho pre vás na youtube.
Potrebujeme:
3 mrkvy
Pór 120 g
1 jablko
Zväzok kôpru
2-3 lyžičky kyslej smotany alebo jogurtu
2 lyžičky horčice
Soľ
Čierne mleté korenie
Postup:
Nachystáme si prísady. Na tento šalát vám budú stačiť len 2 kusy zeleniny – mrkva a pór.
Pór nakrájame nadrobno.
Mrkvu si očistíme a nastrúhame alebo spracujeme v kuchynskom robote.
Kôpor nakrájame najemno.
Mrkvu zmiešame s pórom vo vhodnej miske.
Pridáme nakrájaný kôpor.
Pridáme aj očistené a nastrúhané jablko (z jablka vytlačíme šťavu).
Pridáme kyslú smotanu, horčicu a soľ aj koreniny.
Dobre zamiešame.
Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút a môžeme podávať.
Šalát je vynikajúci ako príloha, alebo aj ako výborná ľahká nátierka na chlebíčky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: