Vynikajúci tip na domáce syrové tyčinky, ktoré nemajú konkurenciu. Tajomstvo spočíva v pridaní octu priamo do cesta. Je to neskutočná pochúťka.
Potrebujeme:
700 g hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
2 lyžičky soli
500 g margarínu
12 lyžíc vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice octu – najlepší je čo najkoncentrovanejší (ideálne viac ako 8%)
Na vrch:
Vajíčko
Strúhaný syr
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou, pridáme zmäknutý margarín, vodu, ocot a vypracujeme jednotné cesto. Cesto prikryjeme a necháme odpočívať – ideálne celú noc.
Na ďalší deň cesto roztiahneme alebo rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom. Nakrájame na paličky a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre.
Pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Každá rúra pečie inak, preto tyčinky sledujeme.
Necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked