Neskutočne lahodné „grófske kocky“: Dezert z jemného cesta a čoko-krému s ktorým cez sviatky zabodujete!

Čoko-kocky alebo "grófske kocky" sú perfektným dezertom na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Vďaka penovému krému a jemnému cestu sa doslova rozplývajú na jazyku. S týmto dezertom počas sviatkov jednoznačne zabodujete.
[mashshare]

Čoko-kocky alebo „grófske kocky“ sú perfektným dezertom na akúkoľvek slávnostnú príležitosť. Vďaka penovému krému a jemnému cestu sa doslova rozplývajú na jazyku. S týmto dezertom počas sviatkov jednoznačne zabodujete.

Potrebujeme:

Na žlté cesto:

4 vajcia

4 lyžice kr. cukru

4 lyžice hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na kakaové cesto:

8 vajec

8 lyžíc kr. cukru

8 lyžíc hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžice kakaového prášku

Na krém:

3 bal. čokoládového pudingu

1 l mlieka

9-10 lyžíc kr. cukru

1 lyžica kakaového prášku

200 g masla

Postup:

Žĺtky ušľaháme s 3 lyžicami cukru do svetlej penovej hmoty, postupne pridáme múku a prášok do pečiva. Bielky ušľaháme so zvyšným cukrom do hustej peny (počas šľahania pridajte niekoľko kvapiek studenej vody, bude mať ešte lepšiu konzistenciu). Žĺtkovú hmotu a sneh opatrne spojíme a cesto navrstvíme na vymastený a vysypaný plech (30×40 cm). Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov približne 10-15 minút.

Čokoládové cesto sa pripraví podobne ako žlté cesto, avšak s tým rozdielom, že do cesta sa primieša kakao a cesto rozdelíme na polovicu a upečieme z neho 2 pláty cesta (pečieme na dvoch plechoch). Upečené pláty necháme vychladnúť.

Z mlieka pudingových práškov a ½ cukru uvaríme hustý puding. Kým puding chladne, zmäknuté maslo ušľaháme so zvyšným cukrom a túto zmes vmiešame do vychladnutého pudingu. Vďaka maslu získa puding nadýchanú konzistenciu.

Na jeden plát kakaového cesta navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme žltým cesto, navrstvíme 1/3 krému, prikryjeme druhým kakaovým plátom a zvyšným krémom. Časť krému môžeme odložiť bokom na záverečné zdobenie.

Zákusok necháme vychladiť a podávame posypané kakaom, strúhanou čokoládou, alebo kokosom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes