Dnes sa s vami podelíme o recept na skvelý dezert, ktorý ocenia malí aj veľkí.
Každý vám poďakuje za príležitosť vychutnať si ho.
Nenáročný recept na výnimočne jemný mandľový koláčik z portálu retete-usoare.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na krém:
1 vajce
50 g práškového cukru
10 g vanilkového cukru
15 g kukuričného škrobu
250 ml mlieka
Na cesto:
2 vajcia
100 g práškového cukru
štipku soli
100 ml mlieka
50 ml slnečnicového oleja
170 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
50 g mletých mandlí
50 g mandľových vločiek
Postup:
Do hrnca pridáme vajce.
Pridáme cukor, vanilkový cukor a kukuričný škrob.
Nakoniec nalejeme mlieko a vyšľaháme metličkou.
Hrniec premiestnime na sporák.
Na strednom ohni za stáleho miešania pripravíme hustý krém.
Krém nalejeme do sklenenej nádoby, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Pripravíme si cesto: do hlbokej misy rozbijeme vajce.
Pridáme cukor a soľ.
Zmes šľaháme mixérom pri vysokej rýchlosti, kým sa nespení.
Môže to trvať 3-4 minúty.
Potom tenkým prúdom nalejeme mlieko a olej.
Do misy cez sito preosejeme múku s práškom do pečiva.
Pridáme mleté mandle, všetko spolu vymiešame stierkou a potom rozmixujeme mixérom.
Mali by sme získať homogénne a krémové cesto bez hrudiek.
Formu vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme do nej cesto a rovnomerne ho rozotrieme.
Posypeme lúpanými mandľami.
Vychladnutý krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Na povrchu cesta ním vytvoríme mriežku.
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 170°C 40 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!