Koláč KRÉMOVÝ NAPOLEON: Úžasná maškrta z lístkového cesta, pudingu a dlhých piškót!

[mashshare]

Výnimočný krémový dezert z lístkového cesta, jemného krému a piškót vhodný na ktorýkoľvek deň v roku.

Budete ho pripravovať dnes a znova a nikdy sa vám neomrzí.

 

 

Skvelý recept na krémový dezert z youtube kanála Sprint Cooking.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 lístkové cestá (2 x 300 g)

1 l mlieka

100 g masla

1/2 hrnčeka kryštálového cukru (100 g)

3 vanilkové pudingy bez cukru (3 x 40 g)

500 ml smotany na šľahanie

50-60 g práškového cukru (2-3 PL)

200 g dlhých piškót

1/2 pohára malinového džúsu

50-100 ml bieleho alkoholu

1 PL želatíny (8 g)

1/3 šálky vriacej vody

 

 

Postup:

Do hrnca s vriacou vodou nalejeme 750 ml mlieka.

Do nádoby so zvyškom studeného mlieka pridáme puding.

Dôkladne premiešame, kým sa puding nerozpustí.

 

 

Do horúceho mlieka pridáme cukor a metličkou premiešame.

Keď mlieko začne vrieť, pridáme rozpustený pudingový prášok.

Pridáme na kocky nakrájané maslo.

 

 

Všetko premiešame.

Varíme, kým puding nezhustne.

Chvíľku povaríme podľa receptu uvedeného na obale pudingu.

 

 

Horúci puding odstavíme a prikryjeme fóliou.

Puding by mal len mierne vychladnúť.

Lístkové cesto aj s papierom preložíme na plech na pečenie.

 

 

Cesto poprepichujeme vidličkou.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 195°C (horný/spodný ohrev) do zlatista.

 

 

Druhé lístkové cesto preložíme aj s papierom na plech.

Nakrájame na rovnomerné štvorce.

Cesto upečieme rovnakým spôsobom, ako predchádzajúce.

 

 

Upečený plát cesta necháme vychladnúť.

Preložíme do veľkej zapekacej formy.

Nanesieme teplý puding a rozotrieme po celej ploche.

 

 

Do misky nalejeme džús.

Pridáme vodku a zamiešame.

V alkoholovej zmesi namočíme piškóty.

 

 

Namočené piškóty naukladáme na puding.

Koláč odstavíme, kým nevychladne.

Do pohára pridáme želatínu a zalejeme vriacou vodou.

 

 

Miešame, kým sa želatína nerozpustí a necháme vychladnúť.

Dobre vychladnutú smotanu nalejeme do vysokej misy.

Pridáme práškový cukor.

 

 

Smotanu vyšľaháme mixérom na hustý krém.

Počas šľahania nalejeme tekutú želatínu.

Šľaháme chvíľu, kým sa suroviny nespoja.

 

 

Šľahačku nanesieme na piškóty vo forme.

Na vrch naukladáme upečené štvorce z lístkového cesta a zľahka zatlačíme.

Vrch posypme práškovým cukrom, vložíme na noc do chladničky a môžeme servírovať.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/4O0M0s1qGts

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes