Vyskúšala som prvýkrát robiť oškvarky v rúre.
Som si istá, že už ich nikdy nebudem pripravovať inak.
Oškvarky sú vynikajúce a získate aj poriadnu zásobu masti na prípravu rôznych dobrôt.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Suroviny:
Bravčová masť surová
trošku vody
Na dochutenie:
soľ
rasca
Postup:
Sadlo nakrájame na menšie kúsky.
Krájame na kocky s rozmermi cca 1,5 x 2 cm.
Ak chcete môžete posoliť, prípadne aj posypať rascou.
Dáme do zapekacej misy, pridáme troškou vody.
Dáme do rúry na spodnú mriežku – nezakrývame.
Zapneme spodný ohrev.
Pečieme na 180 – 200 ° C dozlatista.
Pomocou drôteného sitka ocedíme masť.
Zo škvarkov robíme nátierky alebo posolené jeme s chlebom.
Bravčová masť vytopená v rúre
Výnimočný recept na lahodnú domácu masť pripravenú v rúre máme z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Potrebujeme:
2,5 kg slaniny
1 strúčik cesnaku do každého pohára
2 zrnká nového korenia do každého pohára
1 bobkový list do každého pohára
1 ČL majoránky do každého pohára
soľ podľa chuti
Postup:
Slaninu nakrájame na tenšie plátky.
Pomocou mlynčeka ju pomelieme do hlbokej misky.
Na dno každého pohára pridáme rozpučený strúčik cesnaku.
Potom pridáme zrnká nového korenia.
Do každého pohára vložíme bobkový list.
Potom do troch štvrtín pohára pridáme pomletú slaninu a jemne zatlačíme.
Ďalej do pohára pridáme majoránku.
Nakoniec dochutíme soľou.
Pohár jemne prekryjeme kúskom alobalu.
Potom poháre poukladáme na plech vystlaný silikónovou podložkou.
Plech vložíme do studenej rúry.
Pečieme 1,5 hodiny pri teplote 190°C.
Po vybratí z rúry odstránime alobal.
Poháre natesno uzavrieme viečkami.
Masť necháme úplne vychladnúť.
Z času na čas môžeme poháre prevrátiť.
Bravčovú masť servírujeme s čerstvým chlebom, paprikou a nakladanými uhorkami.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: