Tento recept nie je hocijaký – je to kráľovský koláč, ktorý je lepší ako všetky ostatné, ako v chuti, tak aj v štruktúre.
Fantastická delikatesa, v ktorej sa spája viacero lahodných chutí.
Fantastický recept na krémový dezert z youtube kanála Einfache Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajec
250 g kryštálového cukru (1 a 1/4 šálky)
4 PL mlieka
250 g univerzálnej múky (2 šálky)
4 PL kakaového prášku
2 ČL sódy bikarbóny
Na potretie:
džem z čiernych ríbezlí
Na kokosový krém:
200 g masla
150 ml mlieka (2/3 šálky)
200 g kryštálového cukru (1 šálku)
250 g sušeného kokosu (2 a 1/2 šálky)
Na zakrytie:
150 g sušeného mlieka (2 šálky + 2 PL)
100 g masla
100 g obyčajného alebo kokosového oleja
200 g práškového cukru (1 a 1/3 šálky)
Na čokoládovú polevu:
200 g čokolády
60 g masla
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Nasypeme cukor.
Vajcia a cukor vyšľaháme do nadýchanej hmoty.
Počas šľahania pridáme mlieko.
Cez sitko preosejeme múku s kakaom a sódou bikarbónou.
Dobre premiešame. Cesto nanesieme na plech vyslaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 10 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).
Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom ho potrieme džemom.
Do hrnca na sporáku vložíme maslo. Pridáme mlieko.
Maslo rozpustíme. Ďalej pridáme cukor a kokos.
Všetko spolu dôkladne premiešame, kým nevznikne hustá zmes.
Kokosovú zmes nanesieme na cesto.
Koláč vložíme do chladničky.
Do samostatnej misky nastrúhame maslo.
Potom nastrúhame kokosový olej.
Nasypeme sušené mlieko a práškový cukor.
Premiešame.
Rukou vymiesime hladké cesto.
Vložíme na 20 minút do chladničky.
Po uplynutí doby posypeme silikónovú podložku práškovým cukrom.
Vyložíme cesto.
Posypeme cukrom a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Vyvaľkané cesto preložíme na koláč a vložíme na 20 minút do chladničky.
Po uplynutí doby vyberieme koláč z plechu a zarovnáme okraje.
Do misky nalámeme čokoládu.
Pridáme maslo.
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Koláč nakrájame na štvorce a polovicu namočíme do čokolády (viď video).
Koláč poukladáme na mriežku a keď stuhne čokoláda, môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: