Výborné a hlavne rýchle rezne v kyslej smotane a údenom syre.
Perfektné jedlo z jedného plechu.
Recept podľa Julky, naozaj výborný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
8 kusov rezňov (bravčové alebo kuracie)
Marináda:
3 vajcia
Čierne korenie
1 lyžica horčice
3 pretlačené strúčiky cesnaku
Kyslá smotana
Syr údený
Bylinky podľa chuti
Na podávanie:
Zemiaková kaša
Varené alebo zapečené zemiaky
Ryža
Tarhoňa
Cestoviny
Postup:
Mäso si nakrájame na plátky asi pol centimetra hrubé.
Jemne naklepem osem bravčových rezňov.
Vložím ich do marinády.
Tú vymiešam z troch vajíčok, mletého čierneho korenia, lyžice horčice a cesnaku.
Môžeme nechať marinovať pár hodín, alebo piecť hneď.
Rezne poukladám na plech.
Prelejeme všetkou marinádou.
Na vrch navrstvíme kyslú smotanu zmiešanú s ľubovolnými bylinkami a nastrúhaným syrom.
Plech zakryjem alobalom.
Vložím do rúry vyhriatej na 210 stupňov.
Po 20 minútach (v prípade bravčového 30 minút) dám preč alobal.
Rezne necháme zapiecť ešte asi 10 minút dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)