Kto má chuť na najlepšie mäso Stroganov, nech sa drží tohoto receptu: Inak ho už robiť nebudete!

Mäsko Stroganov máme u nás doma veľmi radi a najradšej samozrejme z hovädzieho mäsa, z ktorého by sa malo podľa správnosti pripravovať. Ak ale nemáte čas, môžete zvoliť aj bravčové, alebo hydinové mäso, výsledok je tiež veľmi chutný a navyše pripravený oveľa rýchlejšie. 
[mashshare]

Mäsko Stroganov máme u nás doma veľmi radi a najradšej samozrejme z hovädzieho mäsa, z ktorého by sa malo podľa správnosti pripravovať.

 

 

Ak ale nemáte čas, môžete zvoliť aj bravčové, alebo hydinové mäso.

Výsledok je tiež veľmi chutný a navyše pripravený oveľa rýchlejšie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g kvalitného hovädzieho mäsa (mala by to byť sviečkovica) alebo bravčové, kuracie, morčacie

1 cibuľa

kúsok masla

 

 

300-350 ml vývaru

5 polievkových lyžíc šľahačkovej smotany

1 kyslá uhorka

olej

 

 

soľ

čierne korenie

1 lyžička horčice

2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku

trošku cukru

Huby (voliteľné)

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.

Zľahka nakepeme.

 

 

Potom nakrájame na rezance.

Ochutíme soľou, korením, pridáme olej a dobre premiešame.

Mäso necháme takto maronovať aspoň 1-2 hodiny.

Ideálne necháme marinovať cez noc.

 

 

Na panvici zahrejeme maslo (ak nemáte, môžete nahradiť olejom).

Sprudka osmažíme mäso a následne prikrejeme pokrievkou, aby pustilo šťavu.

Cibuľu si zvlášť osmažíme na panvici na troche oleja.

 

 

Cibuľu pridáme k mäsu.

Ďalej dusíme, pridáme aj nakrájanú uhorku a huby.

Následne podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka.

 

 

Ak pracujete s hydinovým mäsom, bude hotové veľmi rýchlo, príprava hovädziny trvá najdlhšie.

keď je mäso mäkké, pridáme pretlak, horčicu, smotanu a dochutíme aj troškou cukru.

Môžeme ešte doladiť trochou soli a čiernym korením.

 

 

Podľa potreby môžete omáčku ešte rozriediť vývarom, alebo ju nechať hustejšiu.

Podávame s ryžou, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes