Vyskúšajte niečo nové a potešte rodinu vynikajúcou maškrtou v podobe tohto koláča.
Má tvarohové jadro a doslova sa rozplýva na jazyku.
Zamiluje si ho celá rodina.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.
Potrebujeme:
Na cesto:
múka hladká – 1 a 2/3 hrnčeka
vajcia – 4 ks
kryštálový cukor – 1/2 hrnčeka
vanilkový cukor – 2 ČL
kakao – 2 ČL
olej – 75 ml
mlieko – 150 ml
prášok do pečiva – 1 ČL
soľ – 1 štipka
Tvarohová hmota:
tvaroh – 400g
vajce – 1 ks
smotanový puding – 1 balenie
zemiakový škrob – 1 polievková lyžica
kryštálový cukor – 4 polievkové lyžice
Na polevu:
horká čokoláda – 50 g
mlieko – 4 až 5 polievkových lyžíc
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a soľou.
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom.
Potom pridáme olej a mlieko a znova premiešame.
Po dávkach pridávame suché ingrediencie.
Miešame, kým sa suroviny nespoja.
Zmes vylejeme do formy s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie.
Tvaroh vymiešame s vajcom, pudingom, múkou a cukrom.
Do stredu koláča nalejeme tvarohovú zmes.
Pečieme 60 minút pri 180 stupňoch.
Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme čokoládu a zohrievame, kým sa čokoláda nerozpustí.
Pripravenú polevu rozotrieme na tortu štetcom.
Dobrú chuť!