Vynikajúci dezert, ktorý milujú malí aj veľkí maškrtníci. A navyše, neobsahuje žiaden cukor, môžete si na ňom pochutnať bez výčitiek!
Potrebujeme:
130 g hladkej špaldovej múky (alebo obyčajnej hladkej)
20 g kakového prášku
100 g brezového cukru
150 g bieleho jogurtu
100 ml oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 vajec
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžičku jedlej sódy
Štipku škorice
1 lyžičku muškátového orieška
1 lyžičku vanilkovej arómy
Štipku soli
Krém:
550 ml mlieka
750 ml smotany na šľahanie
2 bal. želatíny 2×25 g
Med podľa chuti
Vanilkovú arómu podľa chuti
Postup:
Múku zmiešame v miske s kakovým práškom, sódou a muškátovým orieškom.
Vajíčka oodelíme a žĺtky ušľaháme s cukrom do svetlej vzdušnej hmoty. Postupne pridáme jogurt, olej a suché úrísady. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.
Plech na pečenie (25×35 cm) vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.
Z upečeného cesta odstránime papier a prekrojíme ho na polovicu.
Želatínu necháme napučať v studenom miek, potom preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme. Pred koncom pridáme med a vanilkovú arómu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a
Zmes môžeme dosladiť medom alebo tekutým sladidlom. Krém potom navrstvíme na ½ cesta, prikryjeme ddruhou polovocou, necháme vychaldnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vitalzone