Pečená červená repa s cesnakom podľa Jamieho Olivera: Úplne najlepšie jedlo z tejto zeleniny, aké som kedy ochutnala!

Výborné ako príloha, ale aj ako perfektná a zdravá večera. Môj manžel nemá červenú repu rád, no keď som ju pripravila takto, zjedol jej celý plech! :-D

Výborné ako príloha, ale aj ako perfektná a zdravá večera.

 

 

Môj manžel nemá červenú repu rád, no keď som ju pripravila takto, zjedol jej celý plech! :-D

Červená repa však nie je len veľkou pochúťkou. Je aj aveľmi zdravá.

Tu je zoznam jej výhod pre naše zdravie:

 

 

Podporuje imunitu.

Podporuje srdce a cievy.

Znižuje cholesterol.

Chráni telo a bunky pred radikálmi.

Posilňuje vlasy a nechty.

Podporuje funkciu pečene.

 

 

Odkysľuje organizmus, upravuje pH.

Močopudná, podporuje obličky.

Zlepšuje vyprázdňovanie.

Podporuje tvorbu krvi.

Zlepšuje pevnosť kože a kostí.

Zmierňuje menštruačné bolesti.

Na prípravu receptu potrebujeme:

½ kg malej červenej repy

 

 

1 väčšiu hlávku cesnaku

Soľ

Majoránku

Čierne mleté korenie (prípadne aj iné koreniny či bylinky)

 

 

6 lyžíc olivového oleja

3 lyžice balsamico octu

Postup:

Repu očistíme a nakrájame na mesiačiky.

 

 

Zalekaciu misu vyložíme alobalom – mal by pokrývať aj steny misy.

Na alobal uložíme kúsky repy.

Uložíme aj neošúpané strúčiky cesnaku, ochutíme soľou, koreninami a bylinkami.

 

 

Nakoniec pokvapkáme tekutými prísadami.

Teraz prichádza najdôležitejšia časť, zabalenie.

Na vrch repy položíme ďalší kúsok alobalu a prečnievajúce konce alobalu na stenách misy zahneme, čím vytvoríme akýsi uzatvorený, tesný balíček, vo vnútri ktorého je repa so všetkými prísadami a nevytečie z neho šťava.

 

 

Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 60-90 minút (všetko závisí od veľkosti repy, musí byť mäkká).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Žanetka H.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes