Rýchly piškótový dezert z lístkového cesta a smotany: Obľúbená delikatesa!

[mashshare]

Pripravte si doma fantasticky chutný dezert z piškót, lístkového cesta a pudingového krému.

Samotnou prípravou nezabijete veľa času a výsledkom budete unesení.

 

 

Jednoduchý recept na neodolateľný piškótový dezert z youtube kanála Tutti a Tavola.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta

24 dlhých piškót

500 g pudingového krému

250 g smotany na šľahanie

100 ml vody

100 ml likéru (alebo rumu)

3 ČL kryštálového cukru

práškový cukor

 

 

Postup:

Lístkové cesto najprv preložíme na polovicu.

Potom rozdelíme na polovicu.

Pomocou vidličky poprepichujeme.

 

 

Vrch cesta potrieme vodou.

Posypeme kryštálovým cukrom.

Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme asi 15 minút pri teplote 190°C.

Do misky pridáme smotanu.

Mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Šľahačku postupne pridáme do misky s pudingom.

Najprv zmiešame metličkou.

Potom špachtľou jemne vymiešame.

 

 

Do taniera nalejeme vodu.

Pridáme likér.

Nakoniec pridáme cukor a premiešame.

 

 

Na lístkové cesto rovnomerne nanesieme krém.

Piškóty namočíme v sirupe.

Poukladáme na krém na ceste.

 

 

Nanesieme ďalšiu vrstvu krému.

Naukladáme piškóty.

Potom nanesieme poslednú vrstvu krému.

 

 

Krémom potrieme aj boky dezertu.

Lístkové cesto položíme ocukrovanou stranou na krém.

Dezert preložíme do uzatvárateľnej formy a vložíme minimálne na tri hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky vrch posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes