Pripravte si doma fantasticky chutný dezert z piškót, lístkového cesta a pudingového krému.
Samotnou prípravou nezabijete veľa času a výsledkom budete unesení.
Jednoduchý recept na neodolateľný piškótový dezert z youtube kanála Tutti a Tavola.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 balenie lístkového cesta
24 dlhých piškót
500 g pudingového krému
250 g smotany na šľahanie
100 ml vody
100 ml likéru (alebo rumu)
3 ČL kryštálového cukru
práškový cukor
Postup:
Lístkové cesto najprv preložíme na polovicu.
Potom rozdelíme na polovicu.
Pomocou vidličky poprepichujeme.
Vrch cesta potrieme vodou.
Posypeme kryštálovým cukrom.
Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme asi 15 minút pri teplote 190°C.
Do misky pridáme smotanu.
Mixérom vyšľaháme krém.
Šľahačku postupne pridáme do misky s pudingom.
Najprv zmiešame metličkou.
Potom špachtľou jemne vymiešame.
Do taniera nalejeme vodu.
Pridáme likér.
Nakoniec pridáme cukor a premiešame.
Na lístkové cesto rovnomerne nanesieme krém.
Piškóty namočíme v sirupe.
Poukladáme na krém na ceste.
Nanesieme ďalšiu vrstvu krému.
Naukladáme piškóty.
Potom nanesieme poslednú vrstvu krému.
Krémom potrieme aj boky dezertu.
Lístkové cesto položíme ocukrovanou stranou na krém.
Dezert preložíme do uzatvárateľnej formy a vložíme minimálne na tri hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky vrch posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: